Energi

Hallå där! …

Thea Mårdbrant på Nobelberget.

… Thea Mårdbrant, operations manager på Nobelberget som arbetar för fullt med en fest.

Ni bjuder in till en rivningsfest, är Nobelbergets kulturliv slut nu?

– Vår verksamhet kommer att flytta till Slakthusområdet inom en snar framtid, där tanken är att fortsätta konsert- och evenemangsverksamheten tillsammans med samma fastighetsägare som vi haft på Nobelberget. Om allt går enligt planerna kommer även vissa delar av verksamheten att stanna kvar på annan plats i Sickla i framtiden. Men platsen där vi verkat de senaste åren får istället nytt liv genom nya bostäder och verksamheter.

Ni har tidigare fått förlängt kontrakt men är det alltså slut nu, eller kommer ni att återuppstå på något vis?

– Det är slut på just det här kapitlet, men vi är peppade på framtiden och tar med oss såväl fina minnen och lärdomar som nära och kära till nästa destination i Slakthusområdet. Namnet på verksamheten blir dock något annat.

Ni har arrangerat en mängd konserter, festivaler och klubbar. Vad har varit höjdpunkten under den här tiden?

– En av de finaste egenskaperna som Nobelberget har haft är bredden bland såväl arrangörer som gäster. Att ena dagen få jobba med en powerballadklubb, för att sedan rodda om till afrobeatkonsert nästa dag och famljemarknad med folkfest den tredje har varit både utmanande och fantastiskt roligt. Några projekt och musikaliska höjdpunkter som legat mig extra varmt om hjärtat har varit nyzeeländska bandet Fat Freddy’s drop, festivalen Urban burn och sista konsertkvällen på Nobelberget med lokala Viagra boys.

Rivningsfesten blir en av de största festerna ni haft. Vad kommer att hända under kvällen?

– Det blir bartömning, konst, livemusik, dj:s, spådamer och tatuerare om vartannat! På scen märks bland andra Maida-Vale, Off the meds och en av favoritakterna från Nobelberget Marknad – Les Big Byrd.

Det är ett stort utbud med mycket att välja bland. Vad ser du själv mest fram emot?

– Umeåduon Bottenvikens Silverkyrka, Bergets begravningsceremoni med Angela Wand och framför allt att kramas och skåla med alla som varit med under resans gång.