Energi

Radikal salong bortom genregränserna

Författaren Elis Monteverde Burrau, redaktören Emanuel Holm, Johan Wirfält, chef för Forum/Debatt på Kulturhuset Stadsteatern , curatorn Alida Ivanov och Eva Kopito , verkställande producent på Forum/Debatt sätter programmet för Radikal salong.

12 oktober tar en ny plattform för samtidskultur plats på nya scenen Under fontänen på Sergels torg. Med film, poesi, performance, text och musik är Radikal salong tänkt att sudda ut både generations- och genregränser.

”Radikal salong är en soaré, en happening, ett tillfälle och en möjlighet”, enligt arrangören Kulturhuset Stadsteatern. Bland premiärkvällens medverkande finns författaren Steve Sem-Sandberg, elektroniska artisten Quiltland, performancekonstnären Natália Rebelo, filmaren Josefin Arnell och Johannes Heldén och Håkan Jonson, som tillsammans framför AI-verket Evolution.

– Det kollektiva arbetet där vi tar fram innehållet tillsammans är viktigt för Radikal salong. Några medverkande på premiären hade jag aldrig hört talas om innan rådet föreslog dem, och det är såklart poängen. Förhoppningsvis kan vi böka och stöka lite med de hierarkier som finns i delar av kulturvärlden, säger Johan Wirfält, initiativtagare och chef för Forum/Debatt och Film på Kulturhuset Stadsteatern i ett pressmeddelande.

Radikal salong äger rum vid två tillfällen under hösten, det andra i november.