Radar · Nyheter

Grannar överklagar konsertbeslut– Södra teatern ber om hjälp

Little Jinder uppträder på Mosebacketerassen i september 2019.

Efter att Södra teatern fått godkänt för konsertverksamhet på Mosebacketerassen för sommaren 2020 har grannar överklagat beslutet. Nu samlar Södra teatern in namn för att få ha kvar verksamheten. 

Några månader efter beslutet om att slå igen konsertlokalen Kägelbanan stöter Södra teatern på nya motgångar. Det är åter grannars klagomål som skapar problem för konsertetablissemanget på Mosebacke. Miljö- och hälsoskyddsnämndens beslut om att låta Södra teatern hålla 21 konserter under juni, augusti och september 2020 har överklagats. 

Nu vädjar Södra teaterns vd Samuel Laulajainen till allmänheten om att skriva under för att bevara verksamheten. Han beskriver i uppmaningen till namninsamling överklagandet som ett ”rejält bakslag”:

”Men det här betyder inte att vi slutar kämpa. Vi behöver bara lite hjälp. Hjälp oss att visa hur många som uppskattar ett levande Stockholm. Hjälp oss att visa hur många det är som vill att Mosebacke och Södermalm ska leva, som vill att Mosebacketerrassen, en av Stockholms mest unika utescener, ska kunna fortsätta leva.”