Energi

Dogge underhåller på äldrefestival

Dogge Doggelito, frontfigur i hip-hopgruppen The Latin Kings, är själv uppvuxen på linje 13.

Den 3–7 september får Skärholmens äldre sin egen festival, tänkt att minska isoleringen och underhålla traktens 60-plussare.

– Ja, det är helt enkelt ett par entusiasmerande dagar fyllda av inspirerande aktiviteter, umgänge, underhållning och glädje helt tillägnade alla över 60 år. Och det bästa är att nästan allting är gratis, berättar Andreas Thorstensson, avdelningschef för äldre, personer med funktionsnedsättning och socialpsykiatri i Skärholmens stadsdelsförvaltning.

Äldrefestivalen anordnas av Skärholmens stadsdelsförvaltning tillsammans med föreningar, företagare och engagerade privatpersoner i området.

För underhållningen står bland annat Dogge Doggelito och Babsan.

Syftet med festivalen är att äldre personer genom underhållning, information och att pröva på nya aktiviteter ska få chans att knyta kontakter och bryta eventuell isolering.

Ytterligare en tanke med festivalen är att marknadsföra ordet äldre. ”Att vara över 60 är något att känna både stolthet och glädje över!” skriver stadsdelen i ett pressmeddelande.

– Vi hoppas att äldrefestivalen blir ett återkommande event. Det finns mängder av möjligheter och talanger att lyfta och det som bjuds på årets festival är endast en liten del av alla idéer och möjligheter som finns, säger Andreas Thorstensson.

Skärholmens äldrefestival

Festivalen invigs 3 september klockan 11.00
Erik Slottner, äldre- och trygghetsborgarråd i Stockholms stad kommunfullmäktige inviger äldrefestivalen.
Andreas Thorstensson, avdelningschef för äldre, personer med funktionsnedsättning och socialpsykiatri håller tal.
Dogge Doggelito, artist, föreläsare, författare, skådespelare, tv-kändis och frontfigur i kultbandet Latin Kings från Botkyrka uppträder.
Plats: Stora salen i Skärholmens kyrka, Bodholmsplan 1
Festivalen pågår till och med 7 september.