Radar · Nyheter

Centerstudenter sågar partiets skattepolitik

Centerpartiets partiledare Annie Lööf (C) får intern kritik för att driva en ekonomisk politik som inte gynnar vanliga löntagare.

Centerns förbund för studenter, Centerstudenter, dömer ut det egna partiets ekonomiska politik som osmickrande och orättvis.

Förbundets ordförande Naod Habtemichael och Isak Kupersmidt, från förbundets ekonomisk-politiska arbetsgrupp, skriver i en debattartikel i Dagens Industri att partiet behöver verka för en ekonomi som fungerar för alla.

”Höjd skatt på kapitalvinster, enhetlig moms, markskatt och sänkt skatt på arbete skulle skapa ett mer välbalanserat skattesystem som på riktigt uppmuntrade till innovation, tillväxt och utbildning”, skriver de inför Centerstämman i september.

De hoppas på en nystart och omprövning av den nuvarande politiken som de anser mest gynnar höginkomsttagare, inte vanliga löntagare.

Vinnarna på det, hävdar de, är de som äger sitt boende, köper dyra miljöbilar, äter på krogen, har råd med både renoveringar och städhjälp samt lyckas ta ut sina inkomster som utdelning av kapital i stället för lön. Förlorare är löntagare med vanliga jobb som bara har lön och inte kan göra några avdrag.