Energi

Internationella konstnärer till muralmålningsfestival

New York-baserade BKFoxx kommer att måla en stor mural på Järla sporthall.

Under två veckor i september blir Nacka kommun ett utomhusgalleri med ett 20-tal verk på offentliga platser. Bland de nu offentliggjorda konstnärerna finns Astrid Sylwan och New York-baserade BKFoxx.

1–15 september går den första muralmålningsfestivalen Wall street Nacka av stapeln på olika platser i kommunen. Nästan hälften av konstnärerna är nu tillkännagivna. Bland dem finns Nackabaserade Astrid Sylvan som kommer att smycka Finntorp,  Farid Rueda som ska klä Nacka ishall med konst, och New Yorkbaserade BKFoxx målar en stor mural på Järla sporthall.

– Nu ser vi fram emot att låta hela Nacka förvandlas till ett stort utomhusgalleri fullt med konstverk som väcker tankar, känslor och skapar dialog människor emellan, och som både utmanar och utvecklar oss, säger Fredrika Friberg, stadskreatör, Nacka kommun i ett pressmeddelande.

Valet av konstnärer har skett i dialog mellan fastighetsägare och kommunen. Andra ytor som blir en del av festivalen är Kvarnholmsmuren, Danvikstullsgaraget, Sickla köpkvarter och Pumphuset Sickla. Tanken är att festivalen, som startar i år, ska återkomma varannat år hädanefter.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV