Radar · Nyheter

Söndagens dödsskjutningar tros vara separata

En man sköts ihjäl vid ett bostadshus i Blackeberg i söndags.

Det tros inte finnas någon koppling mellan de tre skottlossningarna i Stockholmsområdet på söndagskvällen, där totalt två personer sköts till döds och två skadades. En person som anhölls i ett av ärendena har släppts på fri fot.

– Vi utreder dem som separata händelser, säger Stockholmspolisens presstalesperson Anna Westberg till TT.

– Inledningsvis kollar vi alltid på samband, men slutsatsen är att det är separata händelser som har varit väldigt mycket i samma tid och rum.

Inom loppet av några timmar sköts två personer i Sollentuna, en person i Kallhäll och en person i Blackeberg. Två sköts till döds – en i Sollentuna och en i Blackeberg.

Har släppts fri men aktuell

En man som gripits och anhållits som misstänkt för ihjälskjutningen i Blackeberg har på torsdagen släppts på fri fot.

Åklagaren Alexandra Bittner behövde ta ställning till en eventuell begäran om häktning senast på torsdagen. Hon säger till lokaltidningarna Mitt i och Stockholmdirekt att mannen fortfarande är del av utredningen.

– Det pågår en kartläggning av den skjutne och den här misstänkte, för att se eventuella motivbilder. I övrigt så håller vi fortfarande förhör och inväntar svar på spårsäkring och de analyser som gjorts, säger Anna Westberg vid polisen.

"Förhindra fler skjutningar"

Inga andra personer har gripits i något av fallen. Många förhör har hållits i utredningen av skottlossningen i Sollentuna och fler kommer att hållas, säger Westberg. I övrigt pågår det som polisen kallar trygghetsskapande åtgärder både i västra och norra Stockholmsområdet.

– Där jobbar vi på flera olika sätt för att förhindra fortsatta skjutningar, säger Anna Westberg.

Skadeläget uppges vara stabilt för den person som blev skjuten men överlevde i Sollentuna.

Skottlossningarna den 30 juni

Strax efter klockan 18 på söndagen larmas polisen om skottlossning i Sollentuna. På platsen hittar man två personer med skottskador som till en början beskrivs som livshotande. Den ene mannen, som var i 20-årsåldern, avlider senare på sjukhus. För den andre, som är i 25-årsåldern, beskrivs läget som allvarligt men stabilt.
En stund senare, vid halvåttatiden, skjuts en man i benet i Kallhäll, i Järfälla i norra Stockholm.
Vid 23-tiden samma kväll skjuts en 23-årig man ihjäl utanför ett flerbostadshus i Blackeberg, i västra Stockholm. På måndagen meddelades att en man anhållits misstänkt för mordet, men denne släpptes på fri fot på torsdagen.
Källa: TT

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV