Radar · Nyheter

Westerholm väljer sida – tror på Ullenhag

Barbro Westerholm vill se Erik Ullenhag som nästa partiledare för Liberalerna.

Två profilerade riksdagsledamöter har nu uttalat sitt stöd för Erik Ullenhag som ny partiledare för Liberalerna. I veckan gick ett hundratal kommunpolitiker också ut och förde fram Ullenhag som sin kandidat.

– Han är en politiker som drivs av både hjärnan och hjärtat, och framför allt har han erfarenhet av att tackla många svåra frågor, säger Barbro Westerholm, som öppet stödjer Ullenhag, till SvD.

Westerholm, som sitter i riksdagen och även tidigare varit generaldirektör för Socialstyrelsen, anser att liberaler är individualister men att Ullenhag har förmågan att ena olika viljor.

Under onsdagen gick 86 liberaler ut på Aftonbladet debatt i stöd för Ullenhag. De anser bland annat att partiet behöver en ledare som är ”beredd att samarbeta med partier både till höger och vänster om mitten, men aldrig någonsin med nationalister och populister”. Men också ”en ledare som bottnar i den socialliberala ideologin, som förmår ingjuta kraft och energi i ett parti som befinner sig i underläge”. Samtliga 86 anser att den personen är Erik Ullenhag.

Christer Nylander, partiets gruppledare i riksdagen, stödjer också Ullenhag. Tidigare i veckan bestämde Nylander sig för att inte kandidera till partiledarposten.

Striden om partiledarposten står nu mellan partiets ekonomiskpolitiske talesperson Johan Pehrson, tidigare integrations- och jämställdhetsminister Nyamko Sabuni och Erik Ullenhag, ambassadör i Jordanien och tidigare integrationsminister.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV