Radar · Nyheter

Flera toppolitiker skrivna hos föräldrarna

Flera riksdagsledamöter har skrivit sig hemma hos sina föräldrar och fått ut ersättning från riksdagen för de bostäder i Stockholms län som de delar med sina familjer.

Flera toppolitiker har skrivit sig hemma hos sina föräldrar och fått ut ersättning från riksdagen för de bostäder i Stockholms län som de delar med sina familjer, rapporterar Dagens Nyheter.

Den senaste tiden har ett antal riksdagsledamöter hamnat i blåsväder sedan det blivit känt vilka boendeersättningar de har fått från riksdagen. Senast kunde TV4 Nyheterna visa hur Moderaternas ekonomiskpolitiska talesperson Elisabeth Svantesson fått tiotusentals kronor i ersättning för dubbelt boende under tre år. Hon var skriven i Örebrotrakten samtidigt som hennes familj var skriven i Stockholm.

Dagens Nyheter kan nu visa att fyra politiker är skrivna hos sina föräldrar medan deras familjer är skrivna i Stockholmsområdet.

En av dem är Andreas Carlson (KD), gruppledare och vice ordförande i justitieutskottet. Han är skriven hos sin pappa i Mullsjö medan hans familj bor i Solna.

Carlson säger till tidningen att han hyr ett hus på pappans gård för omkring 1 500 kronor i månaden. Enligt honom förlorar han pengar på upplägget eftersom kommunalskatten är högre i Mullsjö än i Solna.

De övriga tre är Robert Hannah (L), bostadspolitisk talesperson, Pål Jonson (M) samt Eskil Erlandsson (C), tidigare landsbygdsminister som lämnade riksdagen i mars.

TT