Energi

Vegopynta till påsk

Kräppapper och fysalisfrukter blir fint i påskriset.

Fjädrarna i påskriset behöver inte komma från fåglar. I det här påskriset sitter till exempel ”fjädrar” av kräppapper. Så här gör du dem: Klipp kräppapper eller silkespapper i cirka 12 gånger 15 centimeter stora bitar. Rulla dem till strutar och riv av lite ojämnt högst upp. Gör sedan om rullningen så att ojämnheten syns bättre och surra fast fjädrarna med små ståltrådsbitar.

De orangegula små bollarna är fysalisfrukter. Ta bort skalen, stick ståltrådar genom frukterna och häng upp dem. Kumquats, körsbärstomater eller gröna vindruvor går också bra. Ståltrådsbitarna kan du spara och använda igen nästa påsk.

Ett rocka-sockorna-ris blir också fint. Den 21 mars var det ju Downs syndrom-dagen. Det var systern till en tjej med Downs syndrom som uppmanade alla som ville att ha omaka strumpor den dagen för att visa stöd och uppskattning för alla som är annorlunda. Vad det har med påskris att göra? Jo, jag vet minst en familj som rockar sockorna lite extra genom att hänga små färgglada barnstrumpor i påskriset. Kul, dekorativt och med en fin tanke bakom.