Radar · Nyheter

Han blir nytt integrationsborgarråd

Fredrik Lindstål (C) tar över som arbetsmarknads- och integrationsborgarråd i Stockholm efter partikamraten Karin Ernlund som går på föräldrarledighet, rapporterar SVT. Han har profilerat sig kritisk mot alliansens nolltolerans mot graffiti och stadens byråkrati.

Fredrik Lindstål (C) har en bakgrund som nöjesentreprenör och vill nu öppna upp arbetsmarknaden för alla målgrupper, skriver SVT.

– Jag tror att jobben och kopplingen till näringslivet och ett fungerande lokalsamhälle är den absoluta nyckeln till att lösa integrationen i Stockholm, säger han till kanalen.

Företagande tror Lindstål är nyckeln till att motverka segregation i Stockholm. Han menar att den startup-kultur som finns i innerstaden behöver växa utanför tullarna:

– Energin, drivet och engagemanget finns men däremot finns inte nätverket för att man ska driva igenom sina idéer. Jag kommer ju själv från företagarsidan så där känner jag mig trygg med att arbeta och se vad det finns för behov, säger han till SVT.

En arbetsmarknadsmässig utmaning är utrikesfödda kvinnor.

– Just utrikesfödda kvinnor är klassiskt överrepresenterade bland långtidsarbetslösa. Det är viktigt att vi skapar mötesplatser för att träffa de personerna och få en känsla för vad det finns för faktiskt kompetens. Sedan behöver vi hitta snabba sätt på att skapa yrkesutbildning om det behövs men också hitta snabbare sätt att matcha med näringslivet.

Fredrik Lindstål har som styrelseledamot i Graffitifrämjandet förespråkat fler lagliga väggar i staden – tvärt emot allianskollegornas nolltoleranspolicy.

– Jag ser fram emot att aktivt arbeta för en total omskrivning av Stockholm stads nolltolerans och verka för graffitins och gatukonstens självklara plats i det offentliga rummet och som ett naturligt och drivande element inom samtidskonsten, sa han till Folket i Bild, år 2014.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV