Radar · Nyheter

Regeringen försvarar Sidaflytt

Biståndsorganet Sidas flytt från Östermalm till Botkyrka har försenats och kritiserats av anställda, och lokal saknas. Men flytten kommer att bli av, säger biståndsminister Peter Eriksson (MP).

Regeringen för en återkommande dialog med Sida när det gäller biståndsorganets förestående flytt från Valhallavägen på Östermalm till Botkyrka kommun, enligt biståndsminister Peter Eriksson (MP). En flytt som enligt planen som ska vara färdig år 2022, men som av olika anledningar blivit försenad.

– Vi kommer att återkomma med beslut när lokaliseringen senast ska vara avslutad. När det gäller finansiering ska den ske inom det förvaltningsanslag som Sida får, och det presenteras i regeringens budgetar, säger Peter Eriksson.

Någon lokal som kan inrymma Sidas 500 anställda har ännu inte hittats, och biståndsorganets personal har yttrat missnöje med flytten, bland annat i form av direkta mejl till Botkyrkas kommunordförande Ebba Östlin.

Men biståndsministern understryker att flytten kommer bli av och att statliga myndigheter bör finnas på fler ställen än i centrala Stockholm.

– Det är ett led i vårt arbete med att hela landet ska leva, och myndigheter ska kunna finnas och verka även i städer som är mer segregerade, säger Peter Eriksson.