Energi

Hallå där! …

Karin Roberts, projektledare och grundare av Artmovement.

… Karin Roberts, projektledare och grundare av Artmovement, som skapar mötesplatser som förenar svenskar och nyanlända ungdomar.

Artmovement arbetar för att unga nyanlända och svenskar ska mötas – vilka står bakom organisationen?

– Vi som står bakom organisationen är Sophia Andersson, Najeb Al Bakar, Stina Bülow och Karin Roberts. Artmovement har tillsammans med Studiefrämjandet i Stockholms län fått stöd av Allmänna arvsfonden för att under tre år arbeta med konstnärliga mötesplatser för unga nyanlända och svenskar med fokus på åldern 15–25 år. Med en mixad grupp av nyanlända och svenskar skapar vi konstnärliga workshops som handleds av en konstnär, där vi avslutar med en utställning. Alternativt åker på utställningar tillsammans och samtalar och skapar efteråt.

Ni låter personer med olika bakgrund mötas genom konsten. Hur arbetar ni för att göra det?

– Vi är politisk och religiöst obundna och vi lär oss av varandra enligt folkbildningspraxis. Vi ser till att sprida våra workshops runt om i Stockholm och arbetar med olika konstnärliga medier som foto, film, måleri och skulptur. Vi söker nu deltagare till framtida workshops och hoppas nå ut till unga konstintresserade. Ni kan läsa mer om oss och våra workshops på www.artmovement.se och på vår FB-sida Artmovement.

Ni genomför olika utställningar och samtal tillsammans, i december kommer ni att gå på en utställning och tala om William Morris. Berätta!

– Den 16 december åker vi till Millesgården och besöker William Morris-utställningen. Onsdagen efter pratar vi om utställningen på konstskolan Basis. Varannan onsdag har vi Konstsnack på konstskolan Basis och pratar konst och fikar tillsammans. Då är alla välkomna, oavsett ålder!

Har ni några aktiviteter planerade för nästa år du kan berätta om?

– Vi sätter igång en serie workshops i mixed media på Långholmen med Rickard Fåhraeus, med start i januari. Vi kommer fortsätta med tre workshoptillfällen i fanzines, animation och foto under våren samt en workshop i Tensta med ledning av Guleed Mohamed.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV