Radar · Nyheter

Sveriges bästa bar finns i Stockholm

Årets bästa hotell finns i Växjö medan Sveriges bästa bar – och dessutom både bästa vinbar och bästa ölbar – ligger i Stockholm.

Nu har restaurangbedömaren White Guide kommit med sin årliga lista.

– Framför allt lyfter listan fram hotell och barer med personlighet som bjuder på nytänkande, härlig stämning eller en unik upplevelse, säger White Guides publisher Lars Peder Hedberg i ett pressmeddelande.

Tio hotell nominerades och vinnaren blev PM & Vänner i Växjö med motiveringen att de ”skapat ett eget universum av urtypiskt svenskt snitt, där klassisk småländsk karghet omvandlats till en superb kvalitetsupplevelse.” De beskrivs också ha Sveriges vassaste frukost.

I tre underkategorier prisas även det mest innovativa hotellet, hotellet med den bästa stämningen och det mest spektakulära hotellet. I nämnd ordning går utmärkelserna till Downtown Camper by Scandic i Stockholm, MJ:s i Malmö och Wanås Restaurant Hotel i Knislinge.

Priset för Sveriges bästa bar går till Tjoget i Stockholm med motiveringen att de lyckas ”outtröttligt driva både den svenska och egna cocktailutvecklingen framåt, med smakbalans, råvaran och nya kompositioner i fokus. Att dessutom, oavsett tryck, hålla imponerande servicenivå.”

Bästa vinbar blir Folii i Stockholm och även bästa ölbar ligger i huvudstaden, Omnipollos hatt.