Radar · Nyheter

L i Stockholm stänger inte dörren för S

Anders Wiklund/TT | Liberalernas partiledare Jan Björklund (L) och partiledningen har svåra beslut framför sig, men har än så länge fullt stöd av länsförbundet i Stockholm.

Liberalerna i Stockholms län vill inte liksom partikamraterna i Skåne stänga dörren för regeringssamarbete med Socialdemokraterna.
– Den enda dörren vi har stängt är till Sverigedemokraterna, säger Stockholmsliberalernas ordförande Anna-Lena Johansson.

Sedan Centerledaren Annie Lööf gett upp försöken att bilda en Alliansregering med stöd över blockgränserna rapporteras Liberalerna diskutera vilka andra regeringsalternativ partiet kan medverka till.

Liberalernas Skåneförbund antog i måndags en skrivelse som helt tar avstånd från att medverka i eller släppa fram en regering som leds av Socialdemokraterna.

Styrelsen för Liberalerna i Stockholm höll ett extrainsatt telefonmöte på torsdagskvällen och enades om ett uttalande till stöd för partiledningens agerande under regeringssonderingarna.

Liberalerna i Stockholm ”förordar att Liberalerna konstruktivt medverkar till ett regeringsalternativ som med viktiga reformer kan skapa ett mer liberalt Sverige”, heter det.

”Länsförbundet i Stockholm står fast vid det vi sade före valet, att inte medverka till att Sverigedemokraterna får inflytande i svensk politik”, sägs vidare i uttalandet som antogs av en enig förbundsstyrelse.

Anna-Lena Johansson, ordförande för Liberalerna i Stockholms län, utvecklar ställningstagandet.

– Vi säger att den enda dörren vi har stängt är till SD. Och det är utifrån det landsmötesbeslut som vi tog 2017.

– Eftersom vi är det största länsförbundet tycker vi att det är viktigt att vi ger vårt stöd till partiledningen och att vi ställer upp bakom det de har kommit fram till så här långt, fortsätter hon.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV