Radar · Nyheter

Västerort får nya naturreservat

Två nya naturreservat kan bli verklighet i västerort under den kommande mandatperioden, meddelar det blågröna styret. Det ena är planerat i Kyrkhamn i Hässelby, nära Järfälla kommun och Görvälns naturreservat.

Tanken är Kyrkhamns naturreservat kan slås samman med Görvälns.

– Kyrkhamn är en viktig grön kil i Stockholm och ett bra rekreationsområde längs Mälaren. Ett område som enligt länsstyrelsen behöver högre skydd, säger Katarina Luhr, miljöborgarråd och miljöpartist, till Stockholm Direkt.

Beslutet kommer inte som någon överraskning: området har varit aktuellt som möjligt naturreservat i många år, men anledningen är att det nu ser ut att bli av är att en soptipp i anslutning till naturreservatets gräns nu kan komma att flyttas.

Det andra området som kommer utredas som möjligt naturreservat under kommande mandatperiod är Storskogen och Ålstensskogen i Bromma. Planerna på en framtida avloppstunnel under Ålsten är redan igång och något som också måste utredas innan ett naturreservat kan bli av i ett område med träd som är uppåt 300 år gamla.

– Jag tycker att avloppstunneln och naturreservatet är bra för Stockholm. Det både stärker och gör Stockholm till en mer hållbar stad, säger Katarina Luhr.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV