Energi · På gång i Stockholm

Hallå där! …

 Privat | Sofia Säljö, projektledare på den veganska mässan Vegovision.

… Sofia Säljö, projektledare på den veganska mässan Vegovision.

Det är dags för Vegovision i Stockholm igen. Hur känns det inför öppningen?

– Det känns superkul! Det är lika spännande varje gång. Vi är så klart lite nervösa men mest glada och längtar tills det är dags.

Varför är det viktigt med en vegansk mässa?

– Allt fler vill redan göra fler djurvänliga val i vardagen men de behöver lite hjälp med vad de ska välja istället. Vegovision visar helt enkelt hur. Sen har vi förstås även många besökare som är intresserade av att minska sin klimatpåverkan.

Mässan har vuxit för varje år sedan starten 2008. Hur ser intresset ut inför årets mässa, kommer besökarna att få se många nyheter?

– Besökarna kommer att känna igen sig på det stora hela men vi har flera nya spännande utställare, som till exempel Bärta som gör tempeh på ärtor odlade på Öland, Magnum som bjuder på sin nya glass och Sorunda korvfabrik som har börjat tillverka veganska korvar utöver sitt vanliga sortiment. Vi tycker att det är väldigt roligt när till och med korvproducenter ger sig in i vego-kyldiskarna. De vet att veganskt är framtiden!

Det kommer utöver mat och utställare att vara föreläsningar också. Vad kan du tipsa om här?

– Vi har ett fullspäckat schema hela helgen. Många intressanta gäster som youtubern Moa Murderess och Mattias Kristiansson från tidningen Vego. Det blir flera föreläsningar som till exempel ”Om vegansk mat för barn” och ”Vego för nybörjaren”. Jag ser själv fram emot en debatt om växtbaserad kost som vi ska ha och är himla glad över att Sanna Bråding och Charlie Grönvall ska vara konferencierer. En av de stora programpunkterna är en modevisning med djurvänliga och hållbara material. Fantastiskt kul!