Energi · På gång i Stockholm

Hallå där! …

Privat | Oliva Trygg Larsen ordnar auktion till förmån för barn som lever i missbruksmiljöer.

…Olivia Trygg Larsen, grundare av stiftelsen Trygga Barnen.

Du har grundat Trygga Barnen, vad är det för en stiftelse?

– Trygga barnen är en stiftelse med syftet att hjälpa barn och unga upp till 25 år som växer upp med missbruk, beroendeproblematik eller psykisk ohälsa. Stiftelsen har grundats av mig och min familj utifrån egna erfarenheter. Jag växte upp med en pappa som blev alkoholist och tyvärr gick bort för tidigt på grund av sin sjukdom. När han gick bort bestämde vi att inga barn och unga ska behöva gå igenom det som vi gick igenom och grundade därför Trygga Barnen. Första målet är att ta bort skammen kring problematiken så att barn och unga förstår att de inte är ensamma och vet att det finns hjälp att få.

Ni arrangerar en frukost med auktion tillsammans med Per Lernström. Vad har ni för samarbete?

– Per Lernström är Trygga Barnens ambassadör och en talesperson för verksamheten. Många unga har Per som idol och därför är han en stor hjälp för att föra ut vårt viktiga budskap till unga. Dessutom, när han möter barn gör han det på ett mycket fint och personligt sätt.

Vad kommer att hända på er auktionsmorgon?

– Clarion Hotel tog initiativ till att göra en insamling för att kunna hjälpa fler barn och unga. Det är en morgon med frukost och auktion som modereras av Per och jag kommer att föreläsa om varför vi har grundat stiftelsen, hur problematiken ser ut i dag och vad vi gör för de många barn som lever i den här problematiken med missbruksmiljöer.

Vad skulle du önska från nya regeringen att de gör gällande alkohol- och beroendefrågor för barn och unga?

– Framför allt att börja prata om de här frågorna. Vi måste börja prioritera barn, de är det viktigaste vi har och de borde komma först. Och att de som möter barn och unga i sin profession, som lärare, pedagoger, sjukvårdspersonal och så vidare, får lära sig om problemen och får kunskap i bemötande, så att de kan hjälpa till att leda barnen så att de får den hjälp och stöd som de behöver.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV