Radar · Nyheter

Grönblått Stockholm

Hur Stockholm ska styras står allt mer klart. På en del håll ute i kommunerna pågår fortfarande förhandlingar men i Stadshuset och i landstinget är grönblåa samarbeten på plats.

I stadshusförhandlingarna fick Miljöpartiet igenom en rad hjärtefrågor, som stopp för Nobelhuset, Applehuset och motorvägen Östlig förbindelse. Därtill införs en miljözon på Hornsgatan, graffitiväggar blir kvar och Swedavia får inte nytt kontrakt för Bromma flygplats.

I Stockholms läns landsting, där MP alltid tillhört det rödgröna blocket, bildar partiet nu en koalition med M, C, KD och L.

Susanne Nordling, Miljöpartiets landstingsråd, säger i ett pressmeddelande att ”väljarna förtjänar politiker som är beredda att gå över blockgränserna och söka konstruktiva lösningar och inte låsningar.”

Naturskyddsföreningen i Stockholms stad och Stockholms län är enligt ett pressmeddelande ”försiktigt positiva” till uppgörelsen. Som positiva exempel lyfter de bland annat förslagen om stärkta naturreservat, klimatsatsningar och att den ”klimatförstörande” motorvägen Östlig förbindelse är längre från ett genomförande.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV