Energi · Kalendarium

På gång i Stockholm

Popkultur i Kista

Comic Con, Nordens största mässa för populärkultur, samlar allt inom spel, tv, film, comics, kläder och mycket mer. Aktiviteter, skådespelarbesök, presentationer, paneldiskussioner med mera.

Plats: Kistamässan, Arne Beurlings Torg 5 Kostnad: Från 150 kronor.

15 september

4H-dag i Kallhäll

4H i Sverige fyller 100 år och har ett gemensamt firande över hela Sverige. Massor av aktiviteter äger rum på 4H-gårdar runt om i Stockholm, till exempel på Kallhälls gård. Se din lokala gård för aktuella tider och aktiviteter.

Tid: 11.00–14.00 Plats: Kallhälls 4H Gård, Termovägen 2 Kostnad: Gratis.

16 september

Karneval på två hjul

STHLM Cykelkarneval arrangeras för femte året i rad. En cykeldag för att inspirera till mera cykling och möjlighet att testa lastcyklar. En cykelkarneval kommer att rulla genom Stockholms gator med start klockan 14. Kom gärna karnevalsklädd.

16  september

Tid: 11.00–15.00 Plats: Norrbro Kostnad: Gratis.

Familjedag på Örnboet

Alla som är nyfikna på Örnboet kan komma till Unga örnar och delta i aktiviteter. Det blir popcorn- och sockervaddsmaskin, hoppborg, umgänge med mera. Det bjuds på enklare fika och korv med bröd.

Tid: 12.00–15.00 Plats: Unga örnar, Sveavägen 68 Kostnad: Gratis.

Pep-dag och löplopp

Generation Pep, organisation för barn och ungas hälsa, arrangerar en dag där rörelseglädje och kunskap om ett hälsosamt liv står i fokus. Barn födda 2006–2012 kan springa lopp, träffa Carolina Klüft, Bolibompadraken, delta i Mini-röris och mycket mer.

Tid: 11.00–15.00 Plats: Hagaparken Kostnad: Gratis.

Förskola hjälper Östersjön

Förskolan Tärnan arrangerar en loppis där 60 procent av vinsten går till WWF:s projekt Rädda Östersjön och resterande till att förbättra Tärnans eget hållbarhets- och miljöarbete. Det kommer att säljas leksaker, barnkläder, skor, fika och mycket mer.

Tid: 13.00–15.00 Plats: Förskolan Tärnan, Norra Åsvägen 28, Österskär Kostnad: Gratis.

16-17 september

På kryss i hembygden

Temakryssning fylld av spännande berättelser och historia. Kapten Göran Sjödin är ciceron och guidar genom hembygden i skärgården. Under kryssningen ges berättelser om varje bygd som fartyget passerar.

Tid: 17.00–14.00 Plats: Birka, Stadsgårdsterminalen Kostnad: från 275 kronor.

17 september

Om världsarv och kulturarv

Stockholms FN-förening vill öka kunskapen om FN:s arbete och samverkan inom FN-systemet. Kerstin Lundman, särskild rådgivare på Svenska Unescorådet, förklarar varför Unescos mandat är mer relevant än någonsin, samt berättar vilka frågor som Sverige driver i Unesco och om Unescos närvaro i Sverige.

Tid: 18.00–19.30 Plats: Stockholms FN-förening, Klara Södra Kyrkogata 20 Kostnad: Gratis.

18 september

Mat och musik från tre sekel

Ta plats vid Vasaskeppet för en föreställning med musik, berättelser, bilder, mat och dryck från 1500-talet. Musik på tidstypiska instrument, berättelser och en måltid skapad av kocken och kokboksförfattaren Örjan Klein.

Tid: 18.00–21.00 Plats: Vasamuseet, Galärvarvsvägen 14 Kostnad: 700 kronor.

Samling runt Vasaskeppet för musik, mat och dryck
Samling runt Vasaskeppet för musik, mat och dryck.
Foto: Tomas Oneborg/TT

Ta ställning för djuren

A.R.Exp Sweden från ”Animal reality exposed” är en plattform för social förändring för hur vi ser på djur. En workshop arrangeras för att diskutera arbetet för att vara en bättre plats för djuren. Dela erfarenheter, för fram idéer, kom och prata eller lyssna.

Tid: 18.00–21.00 Plats: Café Ausana Vegan, Pippi Långstrumps gata 17,  Bromma Kostnad: Gratis.

19 september

Tala med nya vänner

Till Språkfika kommer många som är nya i Sverige. Det behövs fler etablerade svenskar som vill möta nyanlända och lära sig något nytt. Kom och få nya vänner du kanske inte annars skulle träffa.

Tid: 18.30–20.30 Plats: Naturskyddsföreningens rikskansli, Åsögatan 115, 2 tr.

Kostnad: Gratis men anmälan krävs.