Energi · På gång i Stockholm

På gång i Stockholm

Nanny Ålander | Fotografisk utställning om Senegal.

The Women and The future

Fotografisk utställning om feminism, klimat, mat och framtiden. Utställningen är ett resultat av studieresor till Senegal med syftet att lära sig mer om fisket och haven och hur internationella fiskeavtal, fiskeindustrin och myndigheternas arbete påverkar människors villkor i regionen. Vernissage med mingel, snacks och musik.

Tid: 11.00–20.00
Plats: Just Africa, Södermalmstorg 4
Kostnad: Gratis.

Spökvandring vid midnatt

En tur för den orädde ledd av skådespelare i Gamla stan. Slå följe med Grå mannen, hör om Vita frun och Blodnunnan, möt Pestläkaren och Bödeln. Bödelsdryck och besök i medletidavalv. Avslut på glömd kyrkogård vid midnatt. Arrangör Promenadteatern, startplats anges på biljetten.

Tid: 22.30–24.00
Plats: Gamla stan
Kostnad: 300 kronor.

8 september

Matfestival i Kungsan

Matfestivalen Sthlm Street food intar återigen Kungsträdgården som kommer att fyllas med food trucks, smaker och dofter från världens alla hörn, underhållning, street art och härlig festivalstämning. Även tredje upplagan av Food truck-SM arrangeras.
Tid: 09.00–20.00
Plats: Kungsträdgården
Kostnad: Gratis.

Klimatmarsch från Mynttorget

Manifestation och klimatmarsch över hela världen i internationella Peoples’ climate march. Alla deltagare kan medverka och tillsammans gestalta solidaritet och samspel mellan människor och allt levande på vår jord. Avmarsch klockan 15.30 mot Mynttorget och riksdagshuset.
Tid: 14.00–17.00
Plats: Amfiteatern, Rålambshovsparken
Kostnad: Gratis.

Johan Ehrenberg i baren

Författaren Johan Ehrenberg tar efter klimatdemonstrationerna vid med en tillställning för vårt klimat med föredrag, sång och demokratisk dans. Dessutom utfrågning om partiernas klimatpolitik, på plats finns Jens Holm (V), Gita Nabavi (FI), Mattias Vepsä (S) och Lorentz Tovatt (MP).
Tid: 18.30–21.00
Plats: Bar Brooklyn, Hornstulls strand 4
Kostnad: 25 kronor.

Marknad för närodlat

Mat blir det även i Täby på en marknad som hyllar det närodlade, hemgjorda, ekologiska och goda som hösten har att erbjuda. Nymustade äpplen samsas med grilldoft. Picknick, folkfest och kul aktiviteter för både vuxna och barn.
Tid: 11.00–16.00
Plats: Täby Park, Galoppvägen 1-3
Kostnad: Gratis.

9 september

Stans längsta loppis

Ännu en gång förvandlas Hägerstensvägen till en lång loppisgata när det är dags för 2 km loppis igen. I år har området utökats, nu ingår även Botvidsparken.
Tid: 10.00–16.00
Plats: Hägerstensvägen
Kostnad: Gratis.

Egenodlat i Vinterviken

Årlig skördemarknad med lokala producenter från Stockholmstrakten. Föreningen säljer grönsaker från egen odling i Vinterviken. Handla grönsaker, ägg, bröd och mycket mer.
Tid: 11.00–16.00
Plats: Vintervikens Trädgård, Vinterviksvägen 30
Kostnad: Gratis.

Partipolitiskt obunden valvaka

Fler Unga arbetar för att ungas perspektiv ska tillvaratas i samhällsfrågor och att kompetens kommer till nytta oberoende av ålder. De bjuder in till att följa rösträkningen och efteranalysen av valet tillsammans med andra unga på en partipolitiskt obunden valvaka. Det bjuds på snacks, dryck, tävlingar och diskussioner.
Tid: 18.00–24.00
Plats: IOGT-NTO-gården i Klara, Klara Södra Kyrkogata 20
Kostnad: Gratis.

Sing-a-long med Grease

Grease firar 40 år och firas med sing-along. Rios ständige och älskade sångledare Nils Axelsson leder det hela.
Tid: 19.00–21.30
Plats: Bio Rio, Hornstulls Strand 3
Kostnad: 180 kronor.

10 september

Så kan vi minska matsvinnet

Var fjärde matkasse slängs, det är ohållbart och vi behöver vända trenden. Hör Peter Streijffert, författare, kock och föreläsare, berätta om att ta tillvara på mat, minska på onödiga förpackningar och samtidigt laga bra, billig och god mat.
Tid: 19.00–21.00
Plats: Medborgarskolans hus, Hagagatan 23 A
Kostnad: Gratis men anmälan krävs.

11 september

Finkultur möter fulkultur

Stockholm Fringe Festival är en festival som fogar samman ”finkultur” och ”fulkultur”. En mix av scenkonst, gatukonst, teater och punk. Bianca Kronlöf invigningstalar.
Tid: 11–15 september
Plats: Biografer och teatrar i Stockholm, se program för specifika adresser.
Kostnad: 90–315 kronor.

Syskonen i Mantua

En ny opera med gammal musik som har skapats för Drottningholmsteatern och bygger på den sanna historien om tonsättaren Salamone Rossi och hans syster Europa som levde i den italienska staden Mantua runt sekelskiftet 1600.
Tid: 19.30–21.30
Plats: Drottningholms Slottsteater
Kostnad: Från 275 kronor.

Kvällsfix i Bagarmossens

Fritt mekande där alla är välkomna, kom förbi och fika, smörj en kedja, laga en punka, justera växlarna, rikta ett hjul eller kanske bara pumpa däcken. Både den som inte har några som helst förkunskaper om cyklar och den som har full koll är välkommen.
Tid: 19.00–21.00
Plats: Lillåvägen 71
Kostnad: Gratis.

Maja Suslin/TT | Laga punka och fika i cykelköket
Maja Suslin/TT | Laga punka och fika i cykelköket.

12 september

Sveriges första wallraffare

Ett samtal med den Augustprisvinnande journalisten som berättar den sanna historien om en glömd världsstjärna, Ester Blenda Nordström, kanske mest känd som Sveriges första wallraffare då hon tog tjänst som piga för att avslöja arbetsförhållandena på landsbygden.
Tid: 10.00–12.00
Plats: JMK, Stockholms universitet, Karlavägen 104
Kostnad: Gratis.

Eftervalsanalys i Obaren

Eftervalsanalys med Karin Svanborg-Sjövall, Staffan Dopping, Åsa Wikforss och Stig-Björn Ljunggren .
Tid: 17.00–19.00, samtalet börjar kl 17:30
Plats: Obaren, Sturegallerian vid Sturehof, Stureplan 2
Kostnad: Gratis.

Gather Festival – Accenture

Gather är en kombination av en konferens och en musikfestival där du kan utforska samhället och dess framtid och få inspirerande upplevelser. Talare, föreställningar, musik och innovationslaboratorier.
Tid: 13–15 september
Plats: Nobelberget, Sickla industriväg 6, Nacka
Kostnad: från 850 kronor.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV