Energi · Kalendarium

Hallå där! …

Håkan Emilsson | Mårten Pella på Klimatsverige som arrangerar klimatmarsch i Stockholm.

… Mårten Pella, musiker och medlem i nätverket Klimatsverige, en plattform som samlar organisationer och enskilda för klimatet. .

Ni arrangerar en ”klimatmarsch” genom Stockholm på lördag. Varför gör ni den här marschen för klimatet?

– Vi som lever på jorden just nu har en superchans att spela huvudroller i omställningen till ett hållbart och rättvist samhälle. Tänk vad alla framtida generationer kommer att tacka oss! Denna marsch blir en stor pepp för oss alla, väljare såväl som politiker, dagen före valet.

Det blir även uppträdanden i amfiteatern, vad kommer det att vara för slags uppträdanden?

– Vi har bjudit in konstnärer av alla slag, körer, trumgrupper, skådisar, en poet med flera. De kommer att samskapa en berörande föreställning utifrån parollen ”Hjärtat slår för Jorden”. Gräsrotskonst för klimatet!

Allt avslutas med torgmöte utanför riksdagshuset, tror ni att politikerna kommer att delta i mötet?

– Jag är övertygad om att varenda en av våra folkvalda vill vara med och rädda mänsklighetens framtid, men det krävs mycket mod för att agera i enlighet med detta då dagens politiska klimat uppmuntrar kortsiktighet och populism. De är så välkomna till vårt möte, för att ta del av hur Sveriges medborgare personligen drabbas av klimatförändringen idag.

Vad vill ni uppnå med det här arrangemanget?

– Vi vill tala till människors hjärtan, och skapa tillfälle att ta in vilken existentiell fråga klimatförändringen är för mänskligheten. Vi vill bjuda in till delaktighet så att ännu fler kan omvandla sin klimatoro till kraftfullt agerande. Och självklart uppmuntra alla att rösta för miljön och solidariteten i detta val!

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV