Radar · Nyheter

Nytt stopp för Förbifart Stockholm

Arbetsmiljöverket stoppar bygget av Förbifart Stockholm på Lovön tills vidare. Detta till följd av en rad brister i säkerheten för dem som arbetar med tunneln.

I våras berättade Syre Stockholm att en av Arbetsmiljöverkets inspektörer skadades i sambandemed en inspektion vid bygget på Lovön och att myndigheten rapporterat om en rad allvarliga säkerhetsbrister.

Nu har Arbetsmiljöverket beslutat att stoppa bygget, då man anser att säkerheten inte kan garanteras. Bland annat handlar det om att explosiva ämnen hanterats felaktigt och problem med utrymningslarm, rapporterar SVT Stockholm.

Trafikverkets Johan Brantmark har hopp om att stoppet blir kortvarigt och menar att entrepenören LSAB, som bildats av två italienska företag för att utföra arbetet på Lovön, är på väg att åtgärda bristerna.
– De fysiska installationerna finns på plats men det återstår delar av implementeringar som ska se till att systemen fungerar, säger han till SVT Stockholm.

I Häggvik vid den norra änden av Förbifarten stod arbetet stilla hela våren. Detta eftersom entrepenören NCC ansåg att Trafikverkets handlingar var undermåliga.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV