Energi

Vad händer i Stockholm?

Gustav Sjöholm / TT | Deltagare i Prideparaden 2017 rullar längs gatorna i centrala Stockholm.

Semester i stan och inget att göra? Här kommer 12 tips på saker du kan hitta på under den närmaste veckan i eller i närheten av Stockholm.

Europride 2018

Årets Europride-festival i Stockholm inleddes 27 juli och avslutas helgen 3-5 augusti.
Den traditionsenliga paraden hålls på lördag. Starten kommer i år att ligga vid Stadshuset på Kungsholmen KL. 13.00 och paraden går sedan genom centrala Stockholm till Pride Park/Östermalms IP.  Paradväg: Stadshuset – Hantverkargatan – Stadshusbron – Tegelbacken – runt Rödbodtorget – Vasagatan – Kungsgatan – Sturegatan – Lidingövägen – Östermalms IP.Det är den 20:e upplagan av EuroPride, som vuxit till en av världens största event där HBTQ-frågor står i fokus. Nytt för i är är att även Göteborg är med och arrangerar.
Plats: Varierande
Ordinarie pris: 600 kr (för rabatter, program m.m. se europride2018.com )

3– 4 augusti

Revolutionär Pride Stockholm

HBTQ-syskon, kamrater, årets Revolutionär Pride pågår! Liksom förra året håller vi till på Cyklopen onsdag- lördag parallellt med Prideveckan i Stockholm. Det bjuds på föreläsningar, workshops, filmvisningar, musik och mera gött! Vi kommer även att delta i Paraden på Lördagen.
Revolutionär Pride Stockholm har under några år arbetat kring Pride och utforskat hur en annan, icke-kommersiell pridefestival skulle se ut baserat på behoven i vårt community.

För mer information se Revolutionär Pride på Facebook:
https://www.facebook.com/events/1308887179245512/
Plats: Kulturhuset Cyklopen, Magelungsvägen 170, Bandhagen
T-bana: Högdalen

3– 16 augusti

Videokonst i Plattanrummet

Utställningen startade 21 april och pågår fram till och med 16 augusti.
I samband med utställningarna med Alexander Lervik och Jesper Waldersten (som pågår fram till och med 5 augusti) visas även videokonst som på olika sätt hanterar ämnen som utställningarna handlar om. Videoverken visar alltifrån abstrakta experiment från filmmediets barndom till hur reklamens budskap kring vardagens basala inköp griper in i våra liv. Men också hur en av hemmets mest användbara möbler, en stol, lever sitt eget liv, gestaltat i videoverket som en bild av oss själva. Lina Selanders suggestiva projicering på golvet uppmuntrar fantasi och lek, tillgänglig för de allra minsta av våra besökare att begrunda och undersöka.
För mer information se Kulturhusets hemsida:

Plats: Plattanrummet, Kulturhuset Stockholm, Sergels torg
Öppettider: Måndag–fredag kl. 9–19, Lördag–söndag kl. 11–17
Fri entré

3 augusti – 1 september

Lenke Rothman– Att hopfoga den sönderfallande världen

Utställningen pågår: 14 juni – 1 september 2018
Lenke Rothmans konst är i fokus när Forum för levande historia visar utställningen Att hopfoga den sönderfallande världen i samarbete med Sörmlands museum. Lenke Rothman överlevde tre koncentrationsläger och anlände 1945 till Sverige 16 år gammal. Hon studerade på Konstfack i Stockholm under åren 1951-1955. Hennes verk har presenterats över hela Sverige, samt i internationella sammanhang.
Plats: Forum för levande historia, Stora Nygatan 10
Öppettider:
Vardagar kl. 12-17, lördagar kl. 12-16
Guidade visningar ges på onsdagar 4 juli – 15 augusti, kl. 14 på svenska och kl. 15 på engelska.
Fri entré

3 – 19 augusti

Yoga och meditation i Kronobergsparken

Välkommen att Yoga och Meditera ute i det fria! Klä dig efter väder, vi flyttar dock in till vår studio om det kommer någon typ av nederbörd från himmelen. Medtag egen matta eller låna av oss! Vi har cirka 10 mattor att låna ut. Alla nivåer är välkomna till alla klasser!
Plats: Kronobergsparken
Tider: Måndagar kl 17.30-18.30 – Meditation med Julia Nilsson
Tisdagar kl 17.30-18.45 – Vinyasa Yoga med Navina Rence
Torsdagar kl 17.30-18.45 – Hatha Yoga med Nasim Nadi
Söndagar kl 14.00-15.15 – Yoga Flow med Maria Halldén
Priser: Drop in: 100 kronor eller delta med Yogansas Sommarkort, 15 veckors Yoga både i vår studio och i parken för 2500 kr.

3 augusti

The Hellacopters

The Hellacopters bildades 1994 och debutalbumet ”Supershitty to the Max!” som kom två år senare belönades med en Grammis. Den följdes upp med kritikerrosade plattor som ”Payin’ the Dues”, ”Grande Rock” och ”By The Grace of God”.
Efter en åtta år lång och välbehövlig paus, återförenades Nicke Andersson, Dregen, Kenny Håkansson, Boba Fett och Robban Eriksson 2016. 2018 ger sig The Hellacopters ut på turné igen, bättre än någonsin.
Plats: Gröna Lund, Stora scenen
Tid: Kl. 20.00
Ordinarie pris: 270 kronor (För mer information se hemsidan)

6 – 12 augusti

Sittstrejk för permanenta uppehållstillstånd

Årsdagen för sittstrejken 6 augusti. Så strejkar vi igen. Vi kräver mer. En majoritet av riksdagen har redan gett oss rätt i och med gymnasielagen, därför kan de tillsammans nu genomföra en långsiktig lösning. Vi ska visa styrkan i ett civilsamhälle som vill och kan växa och välkomna!

Kraven är:
* Permanenta uppehållstillstånd till ensamkommande barn och ungdomar som varit i Sverige i över ett års tid
* En revidering av säkerhetsläget i Afghanistan och ett stopp för utvisningarna dit.
Tider: 6 augusti – 12 augusti, kl. 10.00 – 22.00 varje dag
Plats: Mynttorget, gamla stan, Stockholm
Kontakt:
Smsa till 0705698676
eller skriv i eventet så återkopplar vi

Uppropet stöds av:
– Elever mot utvisningar
– Vi står inte ut
– Ung i Sverige
– Tillsammansskapet
– Svenskt HBTQ initiativ Syd
– Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar

7 augusti

Chris Kläfford

Han var tittarnas favorit hela säsongen och stod tillslut som segrare i Idol 2017. Finallåten ”Treading Water” har i skrivandes stund över 8 miljoner streams på Spotify.
Plats: Gröna Lund, Lilla scenen.
Tid: kl. 20.00.
Ordinarie pris 270 kronor (För mer information se hemsidan).

8 augusti

Goo Goo Dolls

Goo Goo Dolls bildades 1986 i Buffalo, New York, och de fick sitt stora genombrott med låten “Iris” från soundtracket till filmen ”City of Angels”. Billboard placerade låten på första plats när man rankade de 100 bästa sångerna från 1992-2012, där även deras singel ”Slide” tog en ärofull niondeplats.
Plats: Gröna Lund, Stora scenen
Tid: Kl. 20.00
Ordinarie pris: 270 kronor (För mer information se hemsidan)

10 augusti

Lena Philipsson

Sist vi såg henne på Gröna Lunds Stora Scen var tillsammans med Orup 2009 och det är över tolv år sedan hon gav sig ut på en egen sommarturné. I sommar intar Lena Philipsson  återigen de stora scenerna runt om i Sverige och i Stockholm gör hon sitt enda turnéstopp den 10 augusti på Gröna Lunds Stora Scen.
Plats: Gröna Lund, Stora scnen
Tid: Kl. 20.00
Ordinarie pris: 270 kronor (För mer information se hemsidan)

11 augusti

80-talsparty

På scenen i Folkparken, Djurönäs: Tone Norum, med superhiten Allt som jag känner. Lili och Susi, med Oh Mama eller Whats the colur of love. Micke Syd Andersson från Gyllene Tider bjuder på flera av sin största hits. Dessutom kommer hela bandet Factory med bland annat den stora hiten Efter plugget.
Det blir en helkväll med härlig nostalgisk musik, mat och dryck som avslutas med disco i nattklubben. (Åldersgräns 20 år)
Plats: Folkparken i Djurönäs
Tid: Kl. 20.00
Pris: Varierande. För mer information se hemsida:

Hela året

Tekniska museet

Utforska utställningar med spännande teman, kluriga utmaningar och inspirerande fakta, ibland i gränslandet mellan den digitala världen och verkligheten. Missa inte MegaMind – nöje för nyfikna och platsen där du utforskar och experimenterar dig till nya smarta idéer. Här kommer du upptäcka hur du kan träna din hjärna att bli ännu påhittigare. Måla med ögonen, styr med tankekraft och forma i luften – här kan du göra saker du inte trodde var möjligt.
Öppettider: Alla dagar kl. 10-17, onsdagar kl. 10-20
Onsdagar fri entré för alla klockan 17-20.
Barn under 7 år har alltid fri entré.