Radar

Tjejjour byter namn

Foto: Privat | Therese "Tess" Ekengren, samordnare vid Indra, tycker att det nya namnet stämmer bättre överens med den målgrupp som jouren vänder sig till.

Tidigare Indra tjejjour har bytt namn. Detta ska firas på Nalen den 8 september.

Tidigare Indra tjejjour, med bas i Sollentuna, har nyligen bytt namn till Indra queer, trans och tjejjour. Organisationen har funnits sedan 2008 med syftet att på olika sätt kunna ge stöd åt personer i behov.

– Vi har varit en inkluderande jour för transpersoner och queerpersoner sedan vi startade men det har inte synts i namnet. Det blir tydligare vad vi gör med namnbytet, säger Therese ”Tess” Ekengren, samordnare på Indra queer, trans och tjejjour.

Namnbytet skedde under sommaren och kom enligt Therese Ekengren helt naturligt.
– Tidigare har vi vänt oss till transtjejer men nu stöttar vi alla transpersoner. Vi har egentligen aldrig dragit gränsen vid att bara ge stöd åt tjejer utan har alltid arbetat inkluderande, men under de senaste åren har vi jobbat ännu mer med det och då kom det naturligt. 

Jouren säger sig arbeta från en feministisk värdegrund  för att minska ojämlikhet och maktskillnader. Rent praktiskt så har jouren en chatt där personal och volontärer möter tjejer, queera och transpersoner två gånger i veckan.

– Sedan är vi även ute på skolor och jobbar förebyggande med föreläsningar och workshops, tillägger Therese Ekengren.

8 september ska namnbytet firas på Nalen vid Regeringsgatan i Stockholm. Det blir bland annat uppträdanden från artister som LASH, Lizette Lizette och DJ Gina Schwarz.

– Vi fyller också tio år. Det blir symboliskt, säger Therese Ekengren och tillägger att hon och övriga i jouren vill att så många som möjligt ska komma och fira syskonskapet tillsammans med dem.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV