Energi · På gång i Stockholm

Vad händer i Stockholm?

Gustav Sjöholm/TT | Om en vecka startar Europride i Stockholm och Göteborg.

Semester i stan och inget att göra? Här kommer 8 tips på saker du kan hitta på under den närmaste veckan i eller i närheten av Stockholm.

Lars Lerin på Liljevalchs

Välkommen in i Lars Lerins bildvärld, en värld skapad av vatten och pigment. På Liljevalchs visas i sommar ett hundratal målningar från 2002–2018.
Plats: Liljevalchs
Öppetider: Måndag–torsdag 10.00–18.00, fredag till söndag 11.00–17.00.
Pris: 80 kr (fri entré för barn under 18 år och fri entré för alla på måndagar).

Ingmar Bergman – Lögn och Sanning

Scenkonstmuseet uppmärksammar Bergmanåret med en stor utställning om regissörens arbete på scen och bakom kameran. Utställningen riktar även strålkastaren mot flera av dem som var med och förverkligade hans scen- och filmproduktioner. Utställningen kommer ursprungligen från anrika Deutsche Kinemathek i Berlin och har kompleterats med ytterligare kostymer, skisser och scenografimodeller ur Scenkonstmuseets samlingar.
Plats: Scenkonstmuseet
Öppetider: 11-17 (onsdagar: 11-20, måndagar: stängt)
Pris: 140 kr (fri entré upp till 20 år och fri entré för alla på onsdagar).

22-27 juli 

Skärgårdsturnén 2018

För tredje året i rad tar Tina Ahlin med sig sina artist- och musikerkollegor ut i skärgården, och bjuder på förstklassig underhållning.
Den här gången har Tina med sig Lill Lindfors, Jack Vreeswijk och Love Antell. Tillsammans bjuder de på sina och andras finaste visor och låtar.
Platser: Kastellholmen (22 juli), Tullhusparken, Sandhamn (23 juli), Fyrskeppsudden, Öregrund (24 juli), Furusunds värdshus, Furusund (26 juli), Kärleksudden, Norrtälje (27 juli).
Tid: Konserterna börjar 19.00, insläpp från 17.00
Pris: 375 kr (fri entré för barn upp till 17 år)

23 juli

Konsert: Slowgold

Hon är en av Sveriges mest intressanta och talangfulla musiker och har hyllats unisont av kritiker. Hon har turnerat med Lars Winnerbäck, spelat och sjungit med Freddie Wadling och har nyligen släppt sitt femte album, ”Mörkare”.
Plats: Lilla scen, Gröna Lund
Tid: 20.00
Pris: 120 kr

Gatusmart odling

Träffa stadsodlaren på Naturhistoriska riksmuseet i sommar. Ulrika Flodin Furås är stadsodlingsexpert med stor erfarenhet. Hon odlar helst tillsammans med andra, mest ätbart, men också massor med blommor som gynnar den biologiska mångfalden. I sommar finns hon på plats i utställningen Odla staden utvalda dagar. Kom och få odlingstips och inspiration!
Plats: Naturhistoriska riksmuseet
Tid: 12:00-16:00
Pris: Fri entré

25 juli

Konsert: Jakob Hellman

Jakob Hellmans skiva ”…och stora havet” från 1989 blev en omedelbar succé och har haft stort inflytande på svensk rockmusik – Hellman var given när Aftonbladet 1999 listade århundradets femtio främsta svenska artister. Han belönades dessutom med två grammisar för debutalbumet. Sedan dess har han gjort få, men hyllade, framträdanden. Med andra ord är det ett unikt tillfälle att få uppleva Jakob Hellman live i sommar på Smådalarö Gård!
Plats: Smådalaraö Gård, Dalarö
Tid: 21:00
Pris: 325 kr

26 juli

Kärlek, sex och snuskvandring

Lyssna kring och besök platser i kärlekens tecken. Här finns fantastiska platser och historier som har satt prägel på vår historia. Vi tar er med till kända och okända platser i Gamla stan.
Plats: Köpmantorget
Tid: 20.00
Pris: ordinarie: 140 kr, barn- och ungdom: 60 kr (åldersgräns 7 år)

27 juli-5 aug

Europride 2018

Två städer, ett land för ett enat Europa öppet för alla. För första gången i Europride-festivalens historia delar två städer på äran när både Stockholm och Göteborg står som värdar för Europride 2018. Grymma klubbar, fantastiska liveshower, workshops, seminarier och fantastisk mat. Välkommen till en hyllning av LGBTI-rättigheter likt ingen annan!
Plats: Varierande
Ordinarie pris: 600 kr (för rabatter, program m.m. se hemsida)

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV