Radar · Nyheter

Metallica donerar 325 000 till Stockholms Stadsmission

Pontus Lundahl /TT | James Hetfield i spetsen för gruppen Metallica vid lördagens spelning på Globen.

Den 5 och 7 maj slog Metallica publikrekord på Globen med sammanlagt över 17 000 konsertåskådare. Det amerikanska hårdrockbandet är populärt i Sverige och deras första konsert ägde rum på Göta Lejon 1984.

Men den här gången skänkte Metallica en del av biljettintäkterna till välgörande ändamål, närmare bestämt till Stockholms Stadsmission.

– Vi är väldigt tacksamma för att Metallica och deras fans bidrar med den här mycket generösa gåvan på hela 325 000 kronor, säger Maria von Sydow, pressekreterare på Stockholms Stadsmission till Syre.

Initiativet kom ifrån Live Nation som för en tid sedan hörde av sig och meddelade att Metallica hade för avsikt att skänka en del av biljettintäkterna till en lokal organisation som arbetar med utsatta människor. Stockholm Stadsmission presenterade sig i en kort skriftlig presentation och godkändes som förmånstagare. Före spelningen på Globen i måndags fick två deltagare på Stockholms Stadsmissions Äldrecenter representera och motta gåvan direkt från bandmedlemmarna.

– Det är en fantastisk gåva som betyder enormt mycket för Stockholms Stadsmissions verksamheter och för våra deltagare som lever i utsatthet, säger Maria von Sydow.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV