Radar – Nyheter

Majorna-Linné inför medborgarbudget

I år genomförs den första medborgarbudgeten i Majorna-Linné. Fokus ligger på trygghetsskapande åtgärder, samtidigt som 91 procent av invånarna uppger att de redan är trygga i området.

Majorna-Linnés medborgarbudget har fokus på trygghetsskapande åtgärder, samtidigt som de flesta invånarna uppger att de känner sig trygga här. Vad tycker du om det?

Jag ser inte riktigt poängen att lägga en så pass hög summa på det, om nu mer än 90 procent redan känner sig trygga här. Då tycker jag att man kan lägga resurserna på något annat istället. Spontant tänker jag på äldre människor för det känns som en sån grej som fallerar i flera rika länder just nu.

Markus Blomgren, 23, servitör

Jag vet att det finns många tjejer som vill ha mer belysning här i området. Men om att öka tryggheten innebär att öka polisens närvaro så känns det helt onödigt. Då tycker jag man kan lägga den halva miljonen på något annat istället.

Felicia Jacobsson, 23, studerande, Borås

Grundtanken är ju bra. Jag har bott i det här området i drygt 20 år och känner mig väldigt trygg, men för att bibehålla den känslan av trygghet kan ju pengarna göra nytta. Men spektrat för trygghet är ju enormt. Det bor många äldre och handikappade människor i området också och trygghet för dem kan innebära möjligheten att ta sig runt, så jag tycker förslaget är jättebra.

Maria Örtendahl, 53, sjukskriven