Radar · Nyheter

Exmake döms för knivmord

En man döms till livstids fängelse för att ha knivmördat sin tidigare hustru. Åklagarsidans linje har hela tiden varit att mordet var hedersrelaterat, något som mannen har förnekat.

I domen skriver Göteborgs tingsrätt att mannen är påverkad av kulturen han vuxit upp i men att hedersmotivet är tveksamt. Detta efter att många familjemedlemmar från båda sidor har hörts i rätten.

– Jag har tolkat domen som att tingsrätten inte är helt övertygad om hedersmotivet, det är jag inte nöjd med, säger kammaråklagare Lotta Nielsen till GT.

Det var i december förra året som kvinnan hittades med stickskador vid en återvinningsstation i Mölnlycke, öster om Göteborg. Mannen hade begett sig hem till kvinnan med en kniv och även en skarpladdad pistol. Hon fördes till sjukhus, men hennes liv gick inte att rädda. Mannen ringde själv polisen efter gärningen och greps samma dag.

Sedan skilsmässan hade kvinnan gift om sig med en annan man och vid flera tillfällen tvingats motta hot från exmaken.

– Jag är nöjd så klart med att det blev livstids fängelse, det var vad vi yrkade på från åklagarsidan. Jag är nöjd med att rätten kommit fram till att det var välpanerat, säger Lotta Nielsen.

Mannen döms för mord, olaga hot och vapenbrott.