Radar · Nyheter

Nytt tågbolag ska trafikera sträckan Stockholm-Göteborg

Snart kommer de här gröna tågen att börja rulla på sträckan Stockholm-Göteborg.

Efter årsskiftet kommer Flixtrain, som drivs av samma bolag som kör Flixbus, att etablera sig på banan mellan Göteborg och Stockholm. Det innebär att de kommer utmana SJ och MTR som redan kör på sträckan, det skriver Göteborg Direkt

Sex avgångar per dag, tre i vardera riktning, så många har Flixtrain blivit tilldelade på sträckan Stockholm-Göteborg, men Jelena Jovanovic, pr-chef på Flixbus Norden, säger till Göteborg Direkt att hon är osäker på om de kommar att börja köra så många avgångar direkt. Planen är att tågen ska göra uppehåll i Södertälje, Hallsberg och Falköping och det är framförallt priset som gör att de tror att de kommer konkurrera med de nuvarande operatörerna. 

– Vi har en dynamisk prissättning där vi belönar resenärer som är ute i god tid. Exakta startpriser kan vi inte gå ut med än. Men som referenspunkt kan man jämföra med våra tåg i Tyskland. Där är startpriset 9,99 euro på sträckorna som finns där, säger Jelena Jovanovic till Göteborg Direkt. 

Förutom Stockholm-Göteborg kommer Flixtrain även att trafikera sträckan Stockholm-Malmö och eventuellt även Göteborg-Malmö, men för den sistnämnda finns ännu inget avtal. 

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV