Energi · Göteborgskollen

Kalle Anka på äventyr i Göteborg i kommande nummer

Kalle Anka och Farbror Joakim på jakt efter Magica de Hex i närheten av Skansen Kronan.

I det nya numret av Kalle Anka & Co jagar ankorna Magica de Hex på Bokmässan i Göteborg. Dessutom är flera andra kända Göteborgsplatser som Poseidon, Feskekôrka och Skansen Kronan avbildade.

Bakgrunden till Göteborgsvistelsen är en omröstning som hölls innan jul där läsarna kunde rösta fram vilken svensk stad de tyckte att ankorna borde besöka. Det visade sig att Göteborg var det mest populära alternativet – kanske för att stadens namn liknar ankornas hemstad, Ankeborg?

– Eftersom publiceringen av serien sammanföll med Bokmässan blev det naturligt att Kalle skulle besöka just den under sin Göteborgsvistelse. Dessutom är ju läsglädje ett ämne som ligger oss på redaktionen varmt om hjärtat och passar fint ihop med både Kalle Anka och Bokmässan, säger Anna Bergström, projektledare för Kalle Anka & C:o i ett pressmeddelande.

Även Götaplatsen och Poseidon är med i det nya äventyret
Även Götaplatsen och Poseidon är med i det nya äventyret. Foto: Disney. 

Handlingen tar sin början på Bokmässan där Kalle och Joakim ska träffa finansexperten Handla Börshaj som letar förläggare till sin nya bok. Men bland båsen lurar Farbror Joakims ärkefiende Magica de Hex som ska försöka stjäla Joakims lyckokrona. Därefter blir det en vild jakt över hela staden med både spårvagn och elsparkcykel och bland serierutorna får vi se flera kända Göteborgsbyggnader fladdra förbi så som Poseidon, Skansen Kronan och Feskekörka.

Det här är faktiskt inte första gången Kalle Anka besöker en svensk stad, tidigare har han varit på äventyr i Kallemar, det ankifierade namnet för Kalmar.

Manuset till Göteborgsävenyret är skrivet av Unn och Stefan Printz-Påhlson och numret når butikerna på tisdag, den 17 september.