Radar · Nyheter

Norra Biskopsgården får 100 000 till gemenskap

Projektet berör 1 700 lägenheter i Norra Biskopsgården och syftet är att öka demokratin och grannarnas relationer till varandra.

Bostadsbolaget har avsatt en boendebudget på 100 000 kronor till Norra Biskopsgården. I en omröstning kom de boende fram till att de vill satsa på läxhjälp och matlagningsträffar. Det rapporterar Göteborg Direkt

I en satsning från Bostadsbolaget har de boende i Norra Biskopsgården fått rösta på vad de vill göra med 100 000 kronor avsatta i en boendebudget. 

Projektet berör 1 700 lägenheter i Norra Biskopsgården och syftet är att öka demokratin och grannarnas relationer till varandra. Det är första gången i Norden som en boendebudget som denna testas, men det har tidigare gjorts i Frankrike. 

– Vi vill bidra till att människor får ett större inflytande över sin egen boendemiljö. Det har varit spännande att se vilka olika idéer som tagits fram i processen. Vi har fått in många riktigt bra förslag, säger Hilda Wenander, utvecklingsledare i Norra Biskopsgården, Bostadsbolaget i ett pressmeddelande.

Omröstningen resulterade i att satsningen kommer ligga på matlagningsträffar, läxhjälp, djurparksbesök och fler öppettider på Bostadsbolagets gemensamhetslokal.

– Hyresgästerna har fått hjälp av vår personal att sätta en prislapp på sitt förslag och därefter har de olika bidragen hängt uppe offentligt under sommaren. Alla boende i området har sedan kunnat rösta på det de helst vill se genomföras, säger Hilda Wenander i pressmeddelandet. 

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV