Radar · Nyheter

Åtalas för våldsam knivattack mot exfrus sambo

Den misstänkta gärningsmannen hade nyss fått veta var exfrun och sambon bodde när han attackerade offret.

Mannen misstänks ha tagit sig in i sin exfrus bostad och där ha försökt hugga ihjäl hennes nya sambo. Enligt åtalet tände han sedan eld på det ensligt belägna huset i Bollebygd – varpå bägge männen fick svåra brännskador.

Det var i mars i år som den misstänkte gärningsmannen anlände till bostaden, där brottsoffret befann sig ensam. Enligt förundersökningen kastade han sig över mannen med en stor kniv och utdelade flera svåra hugg. Våldet beskrivs som besinningslöst och offret fick svåra skador, enligt Borås Tidning.

Den åtalade uppges sedan ha anlagt flera bränder i byggnaden. I samband med detta ska han dock själv ha fattat eld och skadats.

På sjukhuset hamnade offret och den misstänkte gärningsmannen sedan i samma sal, rapporterar SVT Nyheter Väst.

”Jag försökte påtala det olämpliga i att de låg i samma rum men den ansvarige läkaren kunde inte ta hänsyn till det på grund av att man bara hade ett traumarum”, har en polisman beskrivit i en händelserapport, enligt SVT.

Den åtalade mannen misstänks för försök till mord och grov mordbrand för händelsen i mars, han åtalas också för ett antal olaga hot mot exfrun och anhöriga till henne. Mannen nekar till brott.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV