Radar · Nyheter

Svårt att få vego på Gamla Ullevi

Gamla Ullevi, som drivs av Got event, får kritik för att de satsar för lite på vegetarisk mat.

Medan festivaler och stora event drar ner på köttet får Gamla Ullevi nu kritik för att de serverar för lite vegetariskt. 
− Jag är trött på grillchipsen, säger IFK-supportern Jonatan Josefsson till Göteborg Direkt.

Göteborgs stads evenemangbolag Got event driver Gamla Ullevi. I nuläget har de kontrakt med Rasta, som har ansvarar för kioskerna på arenan. Nu har Ullevi fått kritik för att inte ha tillräcklig variation på mat, och IFK-supportern Jonatan Josefsson önskar sig någonting vegetariskt på menyn: 

− Något enkelt, vad som helst, en vegetarisk korv. Det är ju en skitliten grej egentligen som kunde gjort den fantastiska upplevelsen ännu bättre för så många människor. Men när det inte finns så blir det som en nål i ögat som sticker lite ibland, säger han till Göteborg Direkt. 

En halloumiburgare ska finnas i kioskerna, men enligt Jonatan Josefsson finns den aldrig att köpa under fotbollsmatcherna. 

− En gång var det någon som ville ha glutenfritt bröd. Då tittade de på honom som om han var en idiot. Då gick det upp för honom – ”just det, jag är på en fotbollsarena, glutenfritt kan jag inte förvänta mig”. Jo, det är väl precis det man ska förvänta sig. Kolla alla festivaler, överallt…medvetenheten i samhället förändras. Det är bara för Got Event att följa vågen, det är inte rocket science. Jag är trött på grillchipsen, säger han också.

Rastas platschef Roger Cederqvist får av Göteborg Direkt frågan om de kommer satsa på vegetariskt till nästa säsong. 

− Det har jag ingen åsikt om, jag kan varken säga bu eller bä. Först vill jag samla in vad kioskerna har fått in för åsikter och vad det har varit högt tryck på. Sedan får vi se vad det finns för möjligheter och utrymme. Vi är inte dummare än så, säger han.