Radar · Nyheter

Göteborgspolitiker lånas ut på Bergsjöns bibliotek

Affisch som Solbackeskolans klass 6C i Bergsjön har gjort till årets Tellusfestival, där du i år kommer att kunna boka in ett enskilt samtal med stadsdelens politiker.

Nu är det inte bara böcker utan även politiker som går att låna på biblioteket i Bergsjön. I alla fall den 14 september då det kommer finnas möjlighet att boka ett enskilt möte med en eller flera av stadens folkvalda i 20 minuter och där du själv kan sätta agendan för vad samtalet ska handla om.

Nio politiker från stadsdelsnämnden Östra Göteborg kommer att finnas till utlån den 14 september. Syftet med utlåningen är att de boende ska få chans att diskutera till exempel hur Östra Göteborg kan utvecklas eller ge förslag på saker som kan göras annorlunda. Men man kan också välja att prata om något helt annat.

– Jag tycker att invånarna ska låna en politiker för att det är ett sätt att vara med att påverka sin vardag. För att vi politiker ska kunna ta bra beslut behöver vi få ta del av många och olika personers tankar, erfarenheter och perspektiv. Det är ett sätt att skapa förutsättningar för demokrati, att samtala, vi vill lyssna, säger Stina Sewén (Fi), 2:e vice ordförande i nämnden och en av de som kommer gå att låna.

Utlåningen sker i samband med den årliga Tellusfestivalen där du också, med hjälp av VR-teknik, kommer att kunna gå på en rundvandring inuti det nya Kulturhuset som ska byggas i Bergsjön.

För den som inte har möjlighet att gå den 14:e kommer det att komma ytterligare ett tillfälle att låna en politiker i november, då på Kortedala Forum.