Radar · Nyheter

Odling ska lära barn om hållbarhet

"Tillsammans undersöker vi processen från frö till färdig grönsak och sätter den i relation till hållbarhet", säger Cissi Wennerbäck.

Förskolan Klåvavägen i Hovås beviljades pengar från miljöförvaltningen. Nu har en utepedagog anställts som ska lära barnen om odling och hållbarhet. 
– Målet är att väcka barnens nyfikenhet och sprida kunskap, säger rektorn Camilla Dahlén till Vårt Göteborg.

Camilla Dahlén, rektor på förskolan Klåvavägen i Hovås, ansökte om pengar från miljömålsmiljonen från miljöförvaltningen. Hon ansåg att förskolan borde börja med odling. 

– På förskolan finns ett växthus som jag tyckte kunde utnyttjas bättre för att få ytterligare en lärmiljö på förskolan, säger Camilla Dahlén till Vårt Göteborg.

För pengarna kunde odlingslådor köpas in och Cissi Wennerbäck kunde anställas som utepedagog för att tillsammans med barnen utforska odling.

– Nu när vi fått staketet på plats får odlingarna vara i fred och det är enklare att ta med en liten grupp i taget för att hinna visa och prata med barnen i lugn och ro, säger Cissi Wennerbäck.

Allting dokumenteras i bild och text så att barnen ska minnas processen och förstå hur det odlade hamnade på bordet – köket samarbetar och eleverna får därmed äta sina egna grödor. 

– Tillsammans undersöker vi processen från frö till färdig grönsak och sätter den i relation till hållbarhet, säger Cissi Wennerbäck till Vårt Göteborg.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV