Energi · På gång i Göteborg

På gång i Göteborg

Teater Tittut bjuder in till föreställningen Vill ha hund på Frölunda kulturhus 10-11 augusti.

Konst: Vernissage – Borderline Offensive
Denna korta men intensiva utställning inkluderar fyra transdisciplinära projekt som utforskar och konfronterar frågor om identitet, samhällsbyggande, främlingsfientlighet, extremistiska åsikter, mobilitet och migration mellan Europa och Mellanöstern och de kulturella konflikter som uppstår.
Tid: 16.00
Plats: Röda sten
Kostnad: Gratis.

Dans: Speechless
Ta del av den intressanta dansföreställningen Speechless där gruppen Spektrum utforskar kommunikation genom nutida modern dans. Gruppen består av sex studenter från Dans och Cirkushögskolan i Stockholm. Evenemanget är en del av Göteborgs pianofestival.
Tid: 16.00-17.00
Plats: Stadsbiblioteket
Kostnad: Gratis.

Litteratur: 4 x Poesi och prosa
Det är dags för höstens första Poesi och prosa. Först ut är Felicia Mulinari, Johan Kling, Petra Revenue och Peter Törnqvist som läser ur och berättar om sina senaste böcker. Dessutom presenterar Författarcentrum Väst sitt fullmatade höstprogram. I samarbete med Gothenburg Culture Festival. Tid: 16.30-17.45
Plats: Stadsbiblioteket
Kostnad: Gratis.

Lördag 10 augusti till söndag 11 augusti

Barnteater: Vill ha hund
Frölunda kulturhus och Dockteatern Tittut bjuder in till en dansande dockföreställning om att toklängta efter en egen hund. Plötsligt slår den till, längtan efter en hund som alltid viftar på svansen när den ser dig. Vilken lycka…eller? Föreställningen passar barn över två år.
Tid: 14.00-14.45
Plats: Frölunda kulturhus
Kostnad:

Lördag 10 augusti

Firande: Återinvigning av Vasabron
Vasabron öppnade igen för trafik i mitten av juli 2019, och invigs under Gothenburg Culture Festival i morgon, lördag. Första gången den vackra bron i jugendstil över Vallgraven i centrala Göteborg invigdes, 1907, var kronprins Gustaf inbjuden. Till återinvigningen kommer prinsen tillbaka.
Tid: 12.00-13.00
Plats: Vasabron
Kostnad: Gratis.

Musik: Kuba Cuba
Storan förvandlas till Havanna för en kväll och bjuder in till kubansk afton med sköna toner och mjuka rytmer, som en del av Sommarunderhållningen. Kvällen är helt gratis och på scen återfinns bland andra Gris, Trio NLace, Euro Rumba Ashé och El Rey Shangó Superior Orchestra.
Tid: 17.00-23.00
Plats: Stora teatern
Kostnad: Gratis.

Musik: Victor Furbacken
Victor Furbacken har tidigare spelat med bland annat Franska Trion, Hästpojken, Daniel Lemma, Stefan Sundström, Slowgold och Daniel Norgren. Under våren 2019 gav han ut sin tredje EP under eget namn, Flows. Nu besöker han Bältesspännarparken under Gothenburg Culture Festival.
Tid: 21.00
Plats: Bältesspännarparken
Kostnad: Gratis.

Måndag 12 augusti

Musik: Göteborgs pianofestival
Göteborgs pianofestival börjar lida mot sitt slut. På måndag, 12 augusti, bjuder Konserthuset bland annat in till programpunkter som Mästarklass – i konsten att spela piano, Barn och ungas scen, Musik och konversationer med konsertpianisten Per Tengstrand och Pianokväll.
Tid: 10.00-17.30
Plats: Göteborgs konserthus
Kostnad: Gratis.

Tisdag 13 augusti

Musik: Musikkväll i Flunsåsparken
Flunsåsparken bjuder på musikkväll med underhållning. Inga mindre än Sten & Stanley står på scenen klockan 20.00 och före dem uppträder Gothenburg Swing Express som bjuder på en swingkonsert med fräscha, moderna influenser. Med bland andra Sven-Eric Dahlberg på piano.
Tid: 19.00-21.00
Plats: Flunsåsparken
Kostnad: Gratis.

Musik: Whitney Rose + Halm
Med ett bultande honkytonkhjärta utanpå kragen till sina utsökta thrift-store-countrykostymer är Whitney Rose en vintage-country-traditionalist och stilikon ut i fingerspetsarna. Nu gästar hon Pustervik för en intim spelning i matsalen. Support är Halm.
Tid: 19.00
Plats: Pustervik
Kostnad: 195 kronor.

Onsdag 14 augusti till torsdag 15 augusti

Film: Göteborg Film Festival Open Air
Ta fram filten, solstolen eller slå dig ned direkt i gröngräset i Trädgårdsföreningens fina omgivningar framför Palmhuset. Där spänner Göteborg Film Festival upp största filmduken och bjuder på gratis sommarbio under två dagar. Visas gör A Star Is Born av Bradley Cooper och The Favourite av Yorgos Lanthimos.
Tid: 18.30
Plats: Trädgårdsföreningen
Kostnad: Gratis.

Onsdag 14 augusti

Workshop: Klimatsmart matlagning
Den som är mellan 12 och 16 år har nu chansen att delta i en workshop i matlagning, där global hållbarhet står i fokus. Prisbelönte Kocken Pelle Danielsson bjuder på tips på hur man kan göra matlagningen mer klimatsmart. Två rätter lagas, varav en är vegansk. Föranmälan krävs.
Tid: 14.00-19.00
Plats: Kulturhuset Kåken
Kostnad: Gratis.

Torsdag 15 augusti

Föredrag: Klimatförändringar genom tiderna
Följ med guiden David Wistrand på hans visning med fokus på klimatförändringar, djur och natur. Frågor som kommer lyftas är hur dinosauriernas storhetstid tog slut, vad som hände med vår planet efteråt då stora delar täcktes av kilometertjock is och vad vi står inför i dag.
Tid: 14.00-14.30
Plats: Naturhistoriska museet
Kostnad: Gratis.

Fredag 16 augusti

Film: Premiär – Flykten från DDR
Den sanna historien om de östtyska familjerna Strelzyk och Wetzel som i september 1979 skapade stora rubriker över hela världen. I hemlighet ägnade de lång tid åt att själva sy och snickra ihop en luftballong i källaren för att försöka fly från diktaturens DDR till friheten i väst. Regi: Michael Herbig.
Tid: 18.00-20.00
Plats: Bio Capitol
Kostnad: 100 kronor.

Musik: Aurelia Dey & Alpha Crew
Nefertiti får besök av Aurelia Dey, en dancehall, afrobeat-artist och en frisk vind av musikaliskt yttrande som använder musiken som en plattform för att ge den afropéiska jämställdhets- och antirasism-rörelsen en plats i strålkastarljuset.
Tid: 18.00
Plats: Nefertiti
Kostnad: 220 kronor.