Energi

Hallå där…!

Victor Furbacken, musiker.

…Victor Furbacken, Göteborgsbaserad musiker och sångare, som uppträder på Gothenburg Culture Festival i morgon, lördag, i Bältesspännarparken.

Vad kan publiken se fram emot under din spelning på Kulturkalaset?

– Svårt att sia om framtiden men vi tar alltid musiken som den kommer så det brukar bli ganska spontant och ”där och då”. Musiken får visa vägen helt enkelt. Vi gillar det och många verkar uppskatta det. Det är nog därför vi kommer och spelar.

Du släppte senaste EP:n, Flows, i mars. Hur har mottagandet varit?

– Äsch, det blir lite som att recensera recensionerna och det är inte alls mitt jobb. Det som betyder något för mig är att jag trivs med skapandeprocessen. Klart man kan känna sig glad för sådant fint som sägs kring det senaste släppet eller så, men egentligen har jag mest fokus på andra saker. Jag är nyfiken på naturkrafterna, de som inspirerar till den här musiken. Bland folk som hör naturen och dess krafter genom musiken så upplever jag en fin gemenskap där man känner sig ständigt välkommen och väl mottagen.

Hur ser dina framtidsplaner ut just nu? Kan vi vänta oss fler plattor och spelningar?

– Just nu fortsätter jag gärna i samma spår, som vanligt. Jag spelar och jag skriver. Det är livet för mig och i övrigt är framtiden på ett trevligt sätt oviss.

Vad betyder Kulturkalaset för Göteborg, anser du?

– Det vet jag inte men jag hoppas väl att det kan lyfta upp folk lite så att de mår ännu bättre in i själen. Kultur är värdefullt, kalas är kul och musik är medicin för själen. Det är sen gammalt.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV