Radar · Nyheter

Lång kö för besked om solcellsstöd

Många i Västra Götaland ansöker om ekonomiskt stöd för att installera solceller. Kön är lång och från 2018 ligger fortfarande 1400 ansökningar kvar. Det rapporterar P4 Göteborg. 

I april sköt regeringen till 300 miljoner kronor för stöd till solceller. Men i Västra Götaland ligger 1400 ansökningar kvar från i fjol, och 2100 ansökningar redan har kommit in i år. Det har resulterat i att Energimyndigheten inte kan garantera att någon som söker nu får bifall. 

– Jag tror att det var oväntat hur många som faktiskt skulle ha intresse, att intresset var så stort och sen då det politiska kaoset som var gjorde att det tog längre tid att besluta om fortsättningen för stödet, säger Christoffer Frisk som är handläggare på Energimyndigheten, till P4 Göteborg. 

Förra året installerades 1774 nätanslutna solcellsanläggningar i Västra Götaland. Enligt Energimyndigheten är det flest per län i landet. Totalt installerades drygt 10 000 solcellsanläggningar. 

– Det finns ett väldigt stort intresse och fortsätter bara att växa, säger Jeffrey Berard, statistiker på Energimyndigheten, till P4 Göteborg.