Radar · Nyheter

Sjukhus i Göteborg kritiseras – missade sprucken blindtarm

Akutmottagningen vid Östra sjukhuset i Göteborg får kritik av Ivo efter att en man skickats hem med sprucken blindtarm.

Blodiga kräkningar och svåra smärtor. Med de symtomen sökte en man vård på Östra sjukhuset i Göteborg – som tolkade tillståndet som matförgiftning och inte lät honom träffa läkare.

Nu kritiseras akutmottagningen av Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, skriver Göteborgs-Posten.

Det var en lördag förra sommaren som mannen kom in till akuten. Enligt anmälan till Ivo möttes han av en sjuksköterska som bestämt menade att han led av matförgiftning, eftersom han ätit ute kvällen innan.

– När min make låg inne på rummet och hade så ont att han hade svårt att andas medan sköterskan skulle ta prover fick han en barsk utskällning: ”Andas genom näsan! Jag ska på semester om några dagar och vill inte bli magsjuk!”, berättar mannens hustru för GP.

Efter sex timmars väntan hade mannen fortfarande inte fått träffa en läkare, och fick beskedet att han var lågprioriterad. Paret valde då att åka hem.

På tisdagen sökte mannen återigen akuten, men först dagen efter konstaterades att blindtarmen var sprucken och buken fylld med var.

Akutmottagningen får nu kritik av Ivo för att omhändertagandet inte varit sakkunnigt och omsorgsfullt, och för att mannen inte undersöktes av läkare.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV