Radar · Nyheter

Student ursäktade dödshot – slipper fängelse

En tidigare student dödshotade en lärare, dennes fru och en forskare tre år efter en kuggad tenta.

En 40-årig student som efter att ha blivit underkänd dödshotade en lärare, dennes fru och en forskare i en rad aggressiva meddelanden får en villkorlig dom – sedan han bett om ursäkt, rapporterar Göteborgs-Posten.

Det var i våras – tre år efter att mannen underkänts i en tentamen vid universitetet – som han skickade flera sms och skrev flera inlägg i sociala medier med innebörden att han skulle döda två män som arbetade på institutionen där han studerat. I riktade meddelanden krävde han ändrade betyg och en offentlig ursäkt, med hot om våld, bland annat att någon ska bli ihjälslagen, någon ”betala med blod” och att ”historien kommer sluta mycket illa för oss alla”.

I rätten erkände 40-åringen alla brott, men hävdade samtidigt att han inte skulle vara kapabel att genomföra de handlingar han hotat med. Domstolen noterar att han ”bett om ursäkt och förstått att hans agerande inte är acceptabelt” och dömer honom därför inte till fängelse, utan till villkorlig dom och 75 timmars samhällstjänst, skriver GP.