Radar · Nyheter

Äta middag med din granne?

Nästan en av fem vill äta middag tillsammans med grannen.

Umgås eller bara heja på avstånd? I en undersökning från HSB Göteborg berättar västsvenskarna hur de vill interagera med sina grannar. Och de är förvånansvärt sociala.

Sommarvärmen innebär mer utevistelse kring grillplatser och picknicbord. Vi träffar våra grannar oftare, och därmed ökar risken för konflikter. Men sommaren behöver inte vara en tid för bråk om grillplats och cigarettrök – tvärtom vill vi lära känna våra grannar bättre. Det visar de första resultaten från en undersökning som presenteras i sin helhet senare i höst.

I undersökningen låter HSB Göteborg västsvenskarna svara på frågor kring framtidens boende. Från resultatet kommer flera spännande insikter om gemenskap grannar emellan. Nästan en av fem vill äta middag tillsammans med grannen, 18 procent svarar att de gärna gör det. Ännu fler, närmare bestämt 28 procent vill umgås mer med sina grannar än vad de gör i dag.

De allra flesta är dock nöjda med lite småprat när man möts och att man hälsar på varandra. Att vara social med sina grannar verkar självklart för en absolut majoritet.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV