Radar · Nyheter

Fastighetsjätte startar egen bostadskö i Göteborg

Fastighetsgiganterna Wallenstam fortsätter att bygga  nytt och  utökar sin bostadskö till Göteborg.

Fastighetsföretaget Wallenstam lanserar en egen bostadskö för nyproducerade hyreslägenheter i Göteborgsområdet. Företaget räknar med att de första lägenheterna kommer att förmedlas redan nästa år.

Wallenstam har en egen bostadskö för nybyggda hyresrätter i Uppsala och Stockholm sedan tidigare. Nu ska kön även innefatta nyproducerade lägenheter i Göteborg. Kön är kostnadsfri och du kan registrera dig redan som 16-åring.

– Det är inte rimligt att behöva köa i tio år om man är ung och ska flytta till Göteborg. Vi ser ett enormt tryck efter lägenheter om man ser hur lång tid människor köar på Boplats, så vi har bestämt att starta en egen kö som komplement till Boplats, HomeQ och kön i Härryda kommun, säger Marina Fritsche, regionchef Göteborg, i ett pressmeddelande.

Wallenstam har en hög produktionstakt av nya hyresrätter i Göteborgsregionen. I dagsläget bygger företaget 1200 nya hyreslägenheter i områdena Elisedal, Kallebäcks terrasser, Mölnlycke Fabriker och Godhems backe i Majorna. I snitt byggstartar företaget cirka 600 lägenheter per år i Göteborg med omnejd.

– Detta kombinerat med det stora intresset av att bo hos oss gör att vi känner behov av en egen kö. Vi har god erfarenhet av vår bostadskö i Stockholm och Uppsala och väljer därför att utöka till Göteborgsområdet, säger Marina Fritsche.

Och söktrycket på Wallenstams nyproduktioner är hårt. När Wallenstam startade sin kö i Stockholm och Uppsala var det flera tusen som köade för varje objekt.

Förmedlingen av redan befintliga Wallenstam-lägenheter sker som tidigare via Boplats och HomeQ.