Radar · Nyheter

Tre män döms för barnvåldtäkter

Tre män döms av Göteborgs tingsrätt till fängelse i mellan fem och sju år för våldtäkter och andra sexövergrepp mot två pojkar.

Tre män döms till fängelse i mellan fem och sju år för våldtäkter och andra sexövergrepp mot två pojkar i Göteborgsområdet. Den värst drabbade får mer än en halv miljon kronor i skadestånd.

Brotten mot den mest utsatte pojken ägde rum för flera år sedan. En fjärde man har redan tidigare dömts för bland annat våldtäkt mot samma brottsoffer, men det var först några år senare som pojken förstod att det han utsatts för av de andra männen också var brottsligt. Han hade sett männen som sina vänner.

Pojken hade fått kontakt med männen via en ideell förening. Övergreppen skedde både via nätet och vid fysiska möten, ibland med flera män närvarande.

Männen, som är i 30-årsåldern, döms till fem, sex respektive sju års fängelse. Tillsammans ska de betala 550 000 kronor i skadestånd till pojken.

Den andra pojken får 125 000 kronor i skadestånd för brott som en av männen, en 35-åring, begått.

Chattkonversationer har bekräftat barnens uppgifter. Männen har också erkänt flera gärningar. 35-åringen nekar helt till anklagelserna om övergrepp mot den svårast drabbade pojken, men döms mot sitt nekande.