Radar · Nyheter

Mötesplatser för hbtq-personer tvingas till nedläggning

Många personer deltog i årets Prideparad i Göteborg, men nu läggs två viktiga mötesplatser för hbtq-personer i staden ner.

Bara en dryg vecka efter att årets upplaga av West Pride ägde rum står det klart att två viktiga mötesplatser för hbtq-personer i Göteborg måste läggas ned, det rapporterar Sveriges radio P3.

Det är ”Hänget” på Frilagret och House of colours på Hisingen som inte längre kommer få någon finansiering från Göteborgs stad, efter ett beslut från Social- och resursförvaltningen, och därmed kommer att få läggas ned. Göteborgs stad har tidigare tagit ett beslut om att det ska finnas fler mötesplatser för hbtq-personer år 2021 än det fanns 2017, men trots det försvinner alltså nu två viktiga platser i staden.

I House of colours fall kommer inte bara mötesplatsen läggas ned, byggnaden där de håller till kommer dessutom att rivas och planen är att de i  höst ska fortsätta driva  hbtq-verksamhet – men utan någon fysisk mötesplats.

Detta trots att Jandy Borelius, som varit verksamhetsledare för House of colours, säger till P3 att  platsen har varit livsavgörande för personer som de har mött i verksamheten.