Radar · Nyheter

Fritidsgård i Gårdsten kan få läggas ned

Gårdsten ströks nyligen från polisens lista över särskilt utsatta områden, men nu ser det ut som att fritidsgården kommer att läggas ned vilket kan göra att oron ökar igen.

Gårdsten ströks nyligen från Polisens lista över särskilt utsatta områden, men nu oroar sig lokala politiker och chefer för att oron kan öka igen om fritidsgården läggs ned, rapporterar SVT Väst. Bakgrunden är en svår ekonomisk situation i hela Angered.

Budgeten i Angereds stadsdelsområde beräknas gå back med nio miljoner kronor och därför ligger nu ett sparpaket på på politikernas bord. Förutom Gårdstens fritidsgård kommer även personal på Bergums fritidsgård att sägas upp, vilket kan leda till att även den läggs ned. Dessutom föreslås nedskärningar på antalet fältsekreterare och mindre pengar till medborgarkontoren i Hammarkullen och Angered centrum.

Johan Fält (M), ordförande för stadsdelsnämnden Angered, säger till SVT att han tror att det kan komma att öka oron i området och får medhåll av Louise Parbring, enhetschef på Gårdstens fritidsgård.

Det stora underskottet beror bland annat på ökade kostnader för köpt vård och boende inom individ- och familjeomsorg, vilket i sin tur är en följd av en stor ökning av antalet orosanmälningar.

– Här får vi ingen ekonomisk kompensation. Det tycker jag är ett problem, säger Johan Fält (M).

Den ekonomiska sparplanen kommer att tas upp på ett möte med Angereds stadsdelsnämnd i dag. Men Johan Fält säger till GP att han inte tror att det kommer att tas något beslut i dag:

– Ledamöterna har inte sett förslagen förrän nu, så alla måste få en rimlig chans att fundera på vad det innebär. Men det måste samtidigt gå fort.