Radar · Nyheter

Fossilfri förskola ska stå klar till 400-årsjubileumet

Förskolan Hoppet ska bli Sveriges första fossilfria förskola.

Det blir trähusföretaget Derome som ska bygga Sveriges första fossilfria förskola i Hisings backa.  Det står klart efter att Göteborgs stads upphandling nu är klar. Men nu är det bråda tider – för tanken är att förskolan ska vara klar redan om två år då staden fyller 400 år.

Bygget av den fossilfria förskolan Hoppet ska dra igång under senhösten på Backa kyrkogata, med målet att den ska stå klar år 2021. Derome blev den aktör som vann lokalförvaltningens upphandling.

– Vi är en träindustri med rötterna i skogen och trä är det naturliga valet för oss. Nu får vi möjlighet att tillsammans utveckla en ny standard för branschen, säger Peter Mossbrant, vd för Derome Hus i ett pressmeddelande.

Derome har medverkat i flera forskningsprojekt för hållbart byggande och även deltagit i några uppmärksammade projekt på området, såsom One Tonne Life år 2011. Där var målet att en familj skulle minska sitt klimatavtryck, delvis med hjälp av ett klimatsmart boende.

– Där var vi egentligen långt före marknaden. Men nu ser vi en stor efterfrågan på hållbara lösningar från våra kunder, säger Peter Mossbrant.

Syftet med förskolan Hoppet är att utforska och utveckla fossilfria metoder för tillverkning och transport av material samt byggnation.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV