Radar · Nyheter

Ny syfabrik startad i Mölndal: ”Vill plocka hem produktionen”

Göteborg, eller Mölndal, får en ny liten syfabrik.

Nystartade Göteborgs syfabrik vill erbjuda miljömedvetena klädföretag möjligheten att producera i Sverige.

I de nya lokalerna på möbelgatan i Mölndal erbjuds mönsterkonstruktion, gradering och sömnad av konfektion och inredningsdetaljer. Kunderna är allt ifrån nystartade klädmärken till restauranger och hotell.

– Våra kunder är både stora och små med varierande kunskap och erfarenhet. De stora har andra förutsättningar än de mindre, men står kanske också inför helt andra utmaningar, säger Maria Stahre Krupa, som är kund- och kommunikationsansvarig i ett pressmeddelande.

För två och ett halvt år sedan startade hon tillsammans med klänningssömmerska och direktris Pia Ekman verksamheten som ett sidoprojekt. Nu tar de steget fullt ut och slår upp portarna till en komplett syfabrik i Göteborg.

– Vi står inför stora utmaningar när det gäller miljö och klimat och inom modebranschen har man under flera år talat om att flytta hem produktionen till Sverige. Vår fabrik kommer bli ett alternativ för de som verkligen vill och vågar satsa på hållbart mode. Dessutom är det roligt att vi är med och sätter Göteborg på modekartan igen, säger Pia Ekman, vd på Göteborgs Syfabrik.