Radar · Nyheter

Tioårsjubileum för megapopulär loppis 

Stigbergstorget under Megaloppisen i Majorna på söndagen.

Det var trångt mellan borden och kamp om att få de bästa säljarplatserna när Megaloppisen i Majorna arrangerades för tionde året i rad under söndagen. Loppisarrangören Kim Weinhammar var mycket nöjd med dagen.

Trots att Megaloppisen i Majorna sträcker sig ända från Stigbergstorget till Mariaplan, en sträcka på flera kilometer, så var det trots det svårt att hitta en bra utställarplats. När Syre Göteborg anlände vid 8 på morgonen var det redan fullt med säljare, trots att loppisen inte startade förrän klockan 11.

Anna, en av säljarna, är inte förvånad.
–Det är så enkelt, man tar bara med sig sina grejer hit och säljer. Ingen anmälan eller kostnad och väldigt lite regler.

Trots 8 sekundmeter vindstyrka var loppisen lika välbesökt som vanligt och runt lunchtid var det svårt att ta sig fram mellan stånden.

Oklar framtid för loppisen

Kim Weinhammar arbetar på Hyresgästföreningen som är med och arrangerar loppisen. Hon var med och drog igång loppisen för tio år sedan och tycker fortfarande att det är roligt. Om de kommer fortsätta tio år till är dock osäkert.

– Vi har faktiskt inte diskuterat framtiden för Megaloppis. Vi måste alltid göra en ny ansökan för varje år och gör vårt bästa för att anpassa oss efter de krav som ställs i samband med tillståndsgivningen. Men vi arbetar hela tiden för att öka säkerheten, informationen och omhändertagandet av alla överblivna saker och material. Så länge folk tar sitt eget ansvar över sin försäljning, följer regelverk och håller god loppiston, som t ex att städa undan efter sitt eget deltagande så går det smidigt och är inga problem, säger hon. 

Nytt för i år var också en hållbarhetsvecka i samband med loppisen, som arrangerades av Hyresgästföreningen. 

– Vi kommer att arbeta vidare med resultatet av detta, så får vi se vad det ger för framtiden, säger Kim.