Radar · Nyheter

HSB lanserar ny boendeform – deläger bostad med unga

 HSB Brf Blanka på Lindholmen.

I samband med försäljningen av lägenheterna i den nybildade bostadsrättsföreningen Brf Blanka på Lindholmen, lanserar HSB ett nytt sätt för unga att komma in på bostadsmarknaden. Det är idag svårt för många att ha råd med den numera lagstadgade kontantinsatsen på 15 procent av bostadens värde – för en etta i Brf Blanka skulle det handla om mellan 240 000–380 000 kronor. Erbjudandet som HSB kommer med är att de själva köpa halva lägenheten och samäger den tillsammans med bostadsrättsinnehavaren under maximalt 10 år. På det sättet behöver bara halva kontantinsatsen betalas.

I samband med försäljningen av lägenheterna i den nybildade bostadsrättsföreningen Brf Blanka på Lindholmen, lanserar HSB ett nytt sätt för unga att komma in på bostadsmarknaden. För en 1:a i Brf Blanka skulle det handla om mellan 240 000–380 000 kronor. Erbjudandet som HSB kommer med är att de själva köpa halva lägenheten och samäger den tillsammans med bostadsrättsinnehavaren under maximalt 10 år. På det sättet behöver bara halva kontantinsatsen betalas.

Den som köper halva lägenheten behöver dock ändå betala hela månadsavgiften och ta det ansvar som krävs när man ingår i en bostadsrättsförening. Det krävs också att man har ett så kallat bosparande hos HSB för att ta del av erbjudandet.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV